Poznejte léčivou sílu pupenů rostlin


Tradiční medicína má v našem životě nezastupitelné místo. Méně závažné zdravotní problémy však obyčejně nevyžadují medikaci chemicky vyráběnými léky.

Mnohem vděčnější službu nám často prokážou bylinky. Gemmoterapie neboli medicína pupenů jde mnohem dále a využívá léčivé síly pupenů rostlin také k řešení závažných nemocí.

Medicína pupenů
Vzhledem k pokrokům v oblasti tradiční evropské medicíny bychom měli být čím dál zdravější a spokojenější. Bohužel opak je pravdou. Civilizačních chorob, jako jsou atopické ekzémy, alergie, cévní, kardiovaskulární problémy, anebo různé druhy rakoviny, stále přibývá. Málokdo však ví, že díky poznatkům z oboru gemmoterapie, alternativní medicíny využívající léčivé síly pupenů rostlin, nám mohou byliny pomoci řešit výše uvedené civilizační choroby. My jsme se to dozvěděli od české gemmoterapeutky Mgr. Jarmily Podhorné.
 

Naděje Byliny 
Paní Mgr. Jarmila Podhorná vyšla ze svých znalostí a praktických zkušeností v oblasti botaniky a léčitelství a v roce 1998 založila firmu Naděje specializující se na právě výrobu bylinných tinktur. Začátky byly skromné, první preparáty vyráběla paní magistra ve sklepě svého rodinného domu. Ovšem efektivní využití prostředků z unijních fondů umožnilo výrobu přírodních léčiv ve velkém. V současné době se společnost NADĚJE může pochlubit provozovnou vybavenou tou nejmodernější technikou a desítkami zaměstnanců. Botanická bylinná zahrádka v ekologicky čistém prostředí Drahanské vysočiny se rozrostla, aby společnost dokázala uspokojit rostoucí poptávku po léčivých bylinných tinkturách. V roce 2010 byla paní Mgr. Jarmila Podhorná vyhlášena živnostníkem roku Olomouckého kraje.
 

Návrat k přírodě  
Bylinné tinktury jsou prostředkem velice šetrné neagresivní léčby, kterou lze aplikovat na každou nemoc, a to bez rizika nežádoucích vedlejších účinků. Na rozdíl od běžných průmyslově vyráběných léků se s užíváním gemmoterapeutik nehromadí v těle žádné odpadní látky. Byliny dodávají tělu vitamíny, stopové prvky, enzymy a mnoho dalších cenných látek. O tom se ostatně můžete dočíst také v knize paní Podhorné Pupeny léčí. Pokud Vás trápí zdravotní obtíže, nesahejte hned po lécích a zkuste raději poznat léčivou moc bylin a pupenů rostlin. Návrat k přírodě a k přírodní medicíně nám ukazuje cestu, jak se zbavit celé řady civilizačních nemocí, i jak posílit naši imunitu a zdravotním problémům předcházet.
 
Více informací o jednotlivých bylinných preparátech a jejich účincích NADĚJE najdete na www.nadeje-byliny.cz.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.