Posilování pánevního dna si můžete i užít – jak na to a proč je důležité?

22.11.2018 | Sex a vztahy

Posilování, sport, pohyb… pro někoho jde o běžnou součást dne, kterou si dovede díky dopaminu naplno vychutnat. Pro ostatní je to nepříjemná povinnost. Někdo se k tomu donutí pro všechny benefity, které cvičení má, někomu nepomůže ani to. To samé platí i pro posilování pánevního dna. Jak si ho zpříjemnit?

Co je pánevní dno a proč je jeho posilování důležité?


Pánevní dno je svalová skupina nacházející se v oblasti pánve. Pomáhá proti inkontinenci, silné pánevní dno usnadní porod a v posteli z člověka dovede udělat sexuální (polo)bohyni. Slabé pánevní dno naopak vede k bolesti bederní páteře a často i k mnohem horším problémům.

Posilování pánevního dna je tak extrémně důležité, a to zvlášť po porodu (protože během těhotenství a porodu samotného dostanou tyto svaly skutečně zabrat), dlouhé nemoci i v pokročilém věku. Cviků na pánevní dno existuje poměrně dost. K pevnému pánevnímu dnu pomáhají kromě aktivního životního stylu také speciální Kegelovy cviky.

Pokud do své rutiny už další cvičení nevpašujete, můžete si pomoci klidně i pomůckami ze sexshopu, při kterých si posilování pánevního dna vyloženě užijete. 😉


Léčebná nebo erotická pomůcka? Venušiny kuličky splňují oboje


Venušiny kuličky často najdete v kategorii erotických pomůcek. Není divu, když se stále prodávají především v sexshopech a často jsou součástí videí pro dospělé. Sem tam jim nechybí ani vibrace a dálkové ovládání, pomocí kterého je může ovládat i partner. Jenže pravda je trochu jiná.

Venušiny kuličky jsou při používání většinou příjemné a rozhodně se dají využít k různorodým erotickým hrátkám, jejich primární účel je však jinde.

Hlavním účelem Venušiných kuliček je totiž právě posilování pánevního dna.

Venušiny kuličky v sobě totiž často mají „závaží,“ díky čemuž mají sklony při umístění vypadávat. A tělo se je naopak snaží udržet uvnitř. Tím se extrémně efektivně posiluje právě zmiňovaná svalová skupina.

 

Jak vybrat Venušiny kuličky


Pokud chcete Venušiny kuličky zkusit i vy (a dobře uděláte), je nejdůležitější zvolit ty pravé právě pro vaše potřeby. Jiné budete mít jako aktivní člověk a jako maminka pár dní po šestinedělí.

Pokud máte pánevní dno oslabené, doporučujeme kuličky s váhou maximálně 50 gramů. Ještě lepší je v takovém případě zvolit posilovač pánevního dna Feeltoys Femmefit Pelvic. Jedná se totiž o sadu několika posilovacích „činek,“ které vás provedou posilováním od úplně lehoučké váhy až po tu těžší pro „pokročilé.“

Pokud si chcete být tím pravým výběrem skutečně jisté, přečtěte si návod Jak vybrat Venušiny kuličky, který najdete na magazínu Sexshopik.cz.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.