Pojďte se s námi zamyslet, proč je dobré začít už teď spořit Vašemu dítěti


A to i v případě, že ještě žádné dítě nemáte. Čím dřív totiž začnete tím lépe.

Úspěšný start do života dospělých totiž stojí nemalé peníze, a pokud si nemůžete dovolit „sypat“ z rukávu desítky tisíc korun jen tak, měli byste začít šetřit postupně řadu let…

Pouze diplom nestačí, skvělé reference stojí peníze
Pouze s vysokoškolským diplomem je těžké uspět už dnes, jak to pak může vypadat např. za 18 let? Perfektní angličtina a vzdělávání se nad rámec osnov je dnes považováno za samozřejmost. Kdo chce pomýšlet na kariérní úspěchy, měl by vyrazit na zkušenou do zahraničí. Jenže, toto všechno stojí peníze, moc peněz.

Cesty, jak Vašemu potomkovi dopřát dobré startovací podmínky jsou dvě: půjčky a právě spoření. Využijte toho, že máte náskok několika let a začněte svému, třeba i doposud nenarozenému, potomkovi šetřit několik stovek měsíce. Z této částky se postupem času stanout tisíce, desetitisíce a třeba i statisíce, které jednou přijdou opravdu vhod.

Vlastní bydlení jako standard, který není příliš dostupný
Pokud jste nedědili či Vašim otcem není Donald Trump, i Vy jste se jistě potýkali s financemi v době, kdy jste si chtěli pořídit vlastní bydlení. Co takhle ušetřit Vašemu potomkovi trápení tím, že mu poskytnete nějaký kapitál do začátku? Opět, čím dřív začnete, tím lépe. Peníze na bydlení Vašemu dítěti jistě přijdou vhod. Několik set tisíc korun vlastních úspor přitom mohou znamenat výrazné rozdíly v úrokových sazbách hypoték!

Rozvíjejte talent Vašeho dítěte a probuďte v něm génia
A zpět k povolání. Příprava na něj probíhá už v raném věku (už dle chování v mateřské škole jde údajně odhadnout, jak se bude vyvíjet produktivní část života člověka). Pokud je to možné, měli byste nechat rozvíjet talent Vašeho dítěte v zájmových kroužcích. Co když se ve Vašem dítěti skrývá další slavný virtuóz, hokejista či počítačový mág? Někdy je jen třeba dát dítěti možnost, aby mělo kde svůj talent rozvíjet, a to něco stojí, někdy i tisíce korun měsíčně. V době, kdy Váš potomek bude chodit do školy, Vy budete splácet hypotéku, leasing a další provozní věci, přitom bude Váš rodinný rozpočet pořádně napnutý. Proč tedy opět nevyužít „náskoku“ a nezačít už dnes Vašemu dítěti spořit?

Zamyslete se nad tím… Pár stovek odložených dnes mohou být za několik zlomovým okamžikem života Vaše dítěte

Připraveno ve spolupráci s webem www.penizenavic.cz.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.