Plánovaný sex má své výhody

14.03.2014 | Sex a vztahy

Představa plánování sexu je pro většinu párů velmi úsměvná a věty typu Středa, sexu je třeba jim slouží jako zdroj pobavení. Jiní spojují plánované sexuální aktivity s partnerskou krizí a považují je za ničitele touhy. Za opatření, která učiní z příjemné činnosti obyčejnou povinnost srovnatelnou s některou z domácích prací. Někomu však může plánovaný sex vyhovovat, a dokonce i zachránit vztah.

Komu pomůže plánovaný sex

Podle odborníků může plánovaný sex přispět ke zlepšení vztahu partnerů, kteří žijí v dlouhodobějším svazku, jsou velmi vytížení a nemají na sebe dostatek času. Ukázkovým příkladem jsou manželé malých dětí. Muž tráví většinu času v zaměstnání, aby uživil rodinu, žena má starosti děti a domácnost, a zároveň ještě pracuje z domova. Když jí skončí denní maratón, musí si dát do očí sirky, aby neusnula. Na sexuální aktivity jí nezbývá energie, natož pak vypadat a cítit se sexy. A pokud ano, je unavený zase manžel. Jediný, kdo není unavený, jsou děti, které vylezou z postýlky, když hrozí, že se náhodou začne schylovat k milostné předehře. A výsledek? Sex v lepším případě dvakrát za měsíc, v horším dvakrát za rok. Přesně tento typ vztahu může plánovaný sex zachránit od krachu. Tak ho proč nezkusit?

Plánovaný sex může Vašemu vztahu prospět

Výhody pro oba

Plánovaný sex má výhody pro oba partnery. Sexuálně aktivnější z partnerů, nejčastěji muž, nebude trpět obavou, že se na něho nedostane, a bude se těšit na smluvený čas. Jeho protějšek zase nebude stresován situacemi, kdy sexuálním návrhům druhého nevyhoví. Bude vědět, že manželské povinnosti se od něho očekávají pouze například ve středu večer. Nebo každou druhou středu. Aby plánovaný sex přinesl své ovoce, musí se na něm domluvit oba partneři. Partnerské soužití pak oživí příjemný rituál, který si oba užijí. Při svíčkách, s lahví vína, s masáží, prostě, co komu vyhovuje. Rituál, který může naplnit klidnou pohodou. Plánovaný sex pomůže i ve vztazích, kde má každý z partnerů jiný sexuální apetit. Je však třeba si vyjít vstříc a domluvené termíny dodržovat.

Důležité je dodržovat domluvené termíny

Naše tipy pro Vás

Ovšem, aby nedošlo k zevšednění, chce to občas trošku oživení, ať už v podobě milostných her nebo změny místa. Rodičům, jimž jejich ratolesti nedopřejí ani chvilku klidu, doporučujeme zajistit si hlídání, které děti unaví, vyrazit se ven pobavit, a pak se vrátit domů do své ložnice. Anebo zajít do hotelu a vrátit se až ráno. Možná Vás plánovaný sex dostane do takové pohody, že se začnete pouštět i do spontánních akcí!

Zdroje foto: ISIFA, Profimedia.cz

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.