Ovoce na pleť je skvělá věc!


Ovoce není dobré jen pro naše zažívání, ale také na pleť. Chcete vědět, které druhy prokážou Vaší pleti největší službu? Přečtěte si náš ovocný článek nadupaný vitamíny!

Jablíčka pleť zjemňují
Pokud chcete mít krásně hebkou pleť jako broskvičku, nastrouhejte najemno jablíčko a naneste ji na 10 minut jako pleťovou masku.

Hroznové víno zpomaluje stárnutí
Jestliže chcete dodat své pleti mladší vzhled a zpomalit proces stárnutí, rozkrojte několik kuliček hroznového vína a potřete si jimi celý obličej.

Kiwi pleť rozzáří a barevně sjednotí
Pokud vypadá Vaše pleť unaveně, anebo její vzhled kazí pigmentové skvrny či barevné nedokonalosti, vymačkejte kiwi a potřete si obličej jeho šťávou. Ovoce snězte, ovoce dělá pleti dobře zvenčí i zevnitř. Podobné účinky mají také jahody.

Pomeranč proti mastnotě
Koho trápí mastná nebo smíšená (mastná pleť v oblasti T zóny) pleť, nechť vymačká šťávu z ½ pomeranče nebo citronu a potře jí mastící se místa. Šťáva z citrusových plodů rovněž pomáhá v boji proti akné.

Šťáva z citrusových plodů pomáhá v boji proti akné

Jak vidíte, milé dámy, ovoce naší pleti neobyčejně prospívá. Připravte si masku ze šťavnatých plodů a rozzařte svou pleť zdravím! Jako bonus jsme pro Vás ještě připravili několik praktických tipů pro případy nouze:

Exotická první pomoc pro pleť
Víte, že banán umí redukovat kruhy pod očima? Pokud jste po flámu, potřete si inkriminovaná místa zralým banánem. A jestliže jste se na sluníčku pleť spálila, rozmačkejte zralé mango a připravte si z něho pleťovou masku.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.