Oční linky na mužích jsou pro ženy sexy

04.05.2011 | Pleť

Ženy přitahují muži s výraznýma očima. Podle posledních výzkumů by měli pánové odložit holicí strojky a místo nich si pořídit oční linky.

Nová studie zabývající se přitažlivostí lidské tváře ukázala, že ženy dávají přednost snědým mužům s jasně rozpoznatelnýma očima a obočím. Jim se naopak líbí dámy s rudými rty a alabastrovou pletí.
Obě pohlaví pak dávají přednost tvářím s nepříliš baculatými tvářemi a štíhlým krkem.

Vědci požádali heterosexuální studenty z univerzity v Princetonu - 20 chlapců a 20 dívek z různých etnik -, aby zhodnotili sadu různých tváří opačného pohlaví. Podle vedoucího výzkumu Dr. Christophera P. Saida z Newyorské univerzity výsledky poukázaly na další detaily dosavadních bádání. Přitahují nás průměrné tváře - průměrně velký nos, průměrný tvar úst, obličeje, průměrně tmavé obočí atd.

"Průměr je přitažlivý," sdělil Said novinářům, ale dodal: "Není ovšem nejpřitažlivější. Různí lidé dávají přednost něčemu jinému, takže ne každý by se mnou souhlasil."

Ženy mají podle něho slabost pro žhavý pohled zvýrazněný očními linkami. "Nemyslím si ale, že by to nějak změnilo kosmetický průmysl," řekl Said.

Není však vyloučeno, že díky jeho zjištění se výrobci pokusí zaplnit novou mezeru na trhu. I když kulturní tabu pánský make-up nepřipouští, je zřejmé, že ženy si na něj nestěžují. Stačí si vzpomenout na Johnnyho Deppa.

Přečtěte si také:

Navštivte také: Dekorativní kosmetika, Módní trendy

Zdroj: Korzo 

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.