Nové trendy ve fitness - díl 1 „TRX“


Přestala Vás bavit posilovna? Nutíte se do cvičení a smutně vzpomínáte, jak Vás před časem bavilo? Je nejvyšší čas vyzkoušet nové trendy ve fitness. Vybrali jsme pro Vás několik novinek, které jsme za Vás vyzkoušeli a postupně Vám je představíme.

Když přijde čas na změnu
Cvičení v posilovně je velmi účinné a lze ho provádět za každého počasí. Jeho nevýhodou však je, že pokud jednotlivé aktivity průběžně neměníme, je jen otázkou času, kdy nás přestane bavit a kdy přestane fungovat, jelikož na každé cvičení si tělo časem zvykne a je třeba ho stále překvapovat něčím novým. Pokud jste se octla v této situaci, můžete udělat tři věci. Změnit fitko. Změnit trenéra. Nebo vyzkoušet nové trendy ve fitness a zařadit je do svého cvičebního plánu. Ozkoušeli jsme za Vás několik novinek a postupně Vám je budeme představovat. V prvním díle jsme se zaměřili na posilování těla pomocí závěsného systému TRX.

Posilovaci system TRX

Posilování vlastní vahou - TRX
Pokud vyhledáváte komplexní cvičení pro posílení a zpevnění těla, je TRX přesně pro Vás. Posilování vahou vlastního těla na závěsném systému umožňuje posilování všech svalových partií, nohou, rukou, zad i břicha. Systém je tvořen pásy, kotvou a úchopy pro ruce a nohy. Výhodou je, že zátěž si regulujete sami, a to pomocí náklonu Vašeho těla, šířkou postoje a samotnými cviky. Vyhovuje proto začátečníkům i nadšeným dříčům. Variovat můžete i typy posilování těla: cviky na pružnost, sílu nebo výbušnost. Velmi důležité je, že s pomocí sytému TRX zpevníte střed těla – jádro (CORE), který je základem všech efektivních a účinných pohybů lidského těla, přesto má s jeho zpevněním řada z nás problém. TRX jsme za Vás vyzkoušeli a můžeme jen doporučit.

Posilovani vlastni vahou systemem TRX


„ Po prvních hodinách, kdy jsem se učila správné zpevnění těla, jsem začala zjišťovat, že vydržím víc a víc. Velkou výhodou je, že si každý může nastavit obtížnost dle sebe. Cvičíme vždy ve třech sériích a při té poslední si vždy cvik trochu ztížím. Nejdůležitější pro mne je, že jsem posílala záda a zpevnila jsem střed těla (bedra, břicho), se kterým jsem dlouho bojovala. Pokud však nechcete vyloženě nabírat svaly do objemu, doporučuji zařadit TRX do cvičebního plánu jednou týdně a doplnit ho dalšími aerobními a protahujícími cvičeními.“

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.