Neviditelná rovnátka bez drátků? Jde to!


Řešíte problém křivých zubů, ale nechcete anebo kvůli své profesi nemůžete nosit klasická drátková rovnátka?

V dnešní době existuje více druhů rovnátek, které Vám dopomohou k okouzlujícímu úsměvu. Je ale jisté, že jen rovnátka Invisalign Vám nabídnou ten největší komfort a dodají Vám sebedůvěru po celou dobu léčby.

Tato metoda nabízí možnost řešit problém křivých zubů – zdravotní i estetický a to s výrazně menší časovou náročností, dopředu známým výsledkem a také s předpokladem snadného udržení správné ústní hygieny po celou dobu léčby. Zuby se tedy během léčby nepoškozují tak, jak tomu může být u klasických rovnátek.

Neviditelná rovnátka Invisalign

Neviditelná rovnátka Invisalign jsou americkým patentem, který je používán již několik let po celém světě.

Jedná se o měkké, plastové, transparentní fólie (podobné například nosičům na domácí bělení), které mají několik výhod. Jednou z nich je možnost dlahu sejmout před jídlem, čištěním zubů nebo před důležitou schůzkou. Tyto fólie pacient postupně nosí na svých zubech podle předem určeného pořadí. Celková doba léčby je velice individuální. Při lehké kosmetické vadě to může být třeba 14 nosičů, při komplikovanější vadě i 40. Jednotlivé nosiče si pacient samostatně střídá v předem určeném pořadí - zpravidla po deseti až čtrnácti dnech. Fólie na zubech velmi přesně sedí, a tak umožňují posun zubů v požadovaném směru. Nezbytné je však rovnátka, stejně jako jiné typy aparátků, neustále nosit. Každá fólie je jiná, resp. je tvarována s posunem zubu o půl milimetru směrem k požadovanému výsledku, a neustálým působením na zuby tak dochází k jejich pohybu a tím i rovnání.

Neviditelná rovnátka vs. klasická rovnátka

První konzultace a vyšetření probíhá stejně jako u kteréhokoli jiného druhu ortodontické léčby. Avšak před zahájením léčby je pacient seznámen s animací vlastních zubů před léčbou, v průběhu léčby a také po ukončení.

Nejprve podstoupíte vstupní vyšetření, na základě kterého lékař rozhodne, zda je technika Invisalign pro Vás vhodná. Před samotnou léčbou je nutné zhotovit otisky zubů, které se společně s RTG snímky, fotografiemi a kompletní dokumentací odesílají do USA, kde se fólie zhotovují. Celou sadu připravených fólií nezbytnou pro úspěšnou léčbu vám lékař postupně předá a podrobně vás seznámí se způsobem, jak neviditelná rovnátka správně používat. Po skončení léčby se ve většině případů používají retenční fólie, fixní retainer apod., které je nezbytné určitou dobu nosit, aby se zajistila stabilita nového postavení zubů a zuby se nevrátily do původní pozice.

Před nasazením rovnátek

Nasazení rovnátek je bezbolestné a není nijak nepříjemné

Nasazené rovnátka

Proč právě neviditelná rovnátka Invisalign?

Estetika - Invisalign jsou téměř neviditelné, takže skoro nikdo nebude vědět, že rovnátka nosíte, pokud mu to sám neřeknete

Větší komfort - rovnátka si můžete kdykoliv vyndat (společenská událost, sport, jídlo)

• Žádné omezení v jídle, dáte si vždy to, na co máte chuť

Pohodlné čištění zubů - s klasickými rovnátky může trvat i 30 minut, přesto se stává, že na zámečcích ulpívá plak a tím může dojít k vytvoření kazu v okolí rovnátek. Invisalign jednoduše vyndáte.

• Nemůže se stát, že by se Vám uvolnil drátek, který může bolestivě zraňovat Vaši tvář nebo dáseň, a nikdy Vám neupadne zámeček, navíc v tu nejnevhodnější chvíli, např. když jste mimo město a Vy pak musíte shánět zubní pohotovost

• V průběhu léčby nepociťujete bolest, jak je tomu běžné u klasických rovnátek

www.erpetmedical.cz

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.