Nepostradatelná prostěradla

24.02.2017 | Bydlení | Nákupy

K ložnímu prádlu patří prostěradla zcela neodmyslitelně. Vybrat si takové, které bude posteli i nám správně „sedět“, není zase tak složité, jak by se na první pohled mohlo zdát.

Jde jen o to, seznámit se s dnešními možnosti, materiály a rozpoznat kvalitu, a tak i dlouhou životnost prostěradla.

Podle čeho se rozhodovat?

Barva: Na rozdíl od dob minulých není u prostěradel jedinou volbou bílá barva. Dnes je samozřejmostí široký výběr barevných variací a odstínů, které nám pomohou vyladit styl ložnice a doplnit ložní povlečení.

Materiál: Pro ten se rozhodujeme nejen na základě toho, pro které roční období s ním počítáme (v chladnějších dnech má i prostěradlo mít schopnost nás zahřát), ale volíme především podle toho, který materiál je nám nejpříjemnější.

Gramáž: Má velký vliv na životnost a stálobarevnost prostěradel, stejně jako kvalita příze.

Velikost: Při výběru prostěradel hraje velikost důležitou roli. Stejně jako matrace a ložní povlečení, tak klasická, ale i ta nejvíce rozšířená napínací prostěradla mají dané své standardizované rozměry. Máte standardní velikost postele a matrace, nebo jsou vyrobeny na míru? Pak jsou řešením atypické rozměry prostěradel. A platí to i v případě postele dětské!

Bavlnene prosteradlo - merunkova

To nejjemnější na dotek – Jersey

Jersey prostěradla vás překvapí svou jemností, hladkým povrchem a mimořádnou pružností. Jsou moderní, nemusí se žehlit, vynikají prodyšností a příze ve vysoké hustotě zaručuje dlouhou životnost a barevnost i po mnoha vypráních. Jersey tak náleží k těm nejjemnějším materiálům, vyrobeným ze 100% bavlny.

Jersey prosteradlo Exclusive jednoluzko - tmave seda

Popularita froté přetrvává napříč časem

Tradičním materiálem, který se těší stále velké oblibě, je froté. Textilní kousky v podobě ručníků, osušek či prostěradel nechybí snad v žádné domácnosti. Froté prostěradla jsou velmi populární díky svému výrobnímu tzv. smyčkovému stylu, což z nich dělá textil velmi odolný, s výbornou savostí a také vysokou hřejivostí. Navíc má froté i tu výhodu, že se dobře pere a nemusíte ho žehlit.

Frote prosteradlo Exclusive dvouluzko - fialova

Vítaný společník na zimní období – mikroflanel

I tento materiál je velmi příjemný na omak a navíc má skvělé termoregulační schopnosti, které oceníte především za chladných nocí. Prostěradla mikroflanel oceníte i z hlediska údržby, po vyprání rychle schnou.

Výhoda navíc – hypoalergenní bambusová prostěradla

Pokud je bambusové vlákno přidáno do tkaniny, tak vězte, že čím vyšší je tento poměr, tím kvalitnější prostěradlo si kupujete. Bambusová prostěradla nejen, že jsou příjemná, měkká, nemusí se žehlit, ale navíc mají jednu velkou výhodu a tou je tzv. hypoalergenní vlastnost. To znamená, že z něho vyrobená prostěradla jsou odolná vůči bakteriím, plísním a škůdcům.

Kvalita je důležitá i u prodejce

Mít ověřeného prodejce s bohatým sortimentem a zárukami prodeje je neocenitelné. Internetový obchod RodinneBaleni.cz vše z toho splňuje a předkládá svým zákazníkům to nejlepší z bytového textilu a dodává i něco víc – ochotu poradit, zkušenosti a profesionalitu.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.