Nedaří se vám zhubnout? Možná jsou za tím tyhle chyby!


Teplejší část roku se blíží a společně s ním i vidina nutnosti obléknout lehčí oděv, příp. se svléknout do plavek.

Možná i vám - stejně jako spoustě dalších žen - na čele vyskočí hluboká vráska při pouhé představě, že byste museli své tělo vystavovat ostatním na obdiv oděné pouze do bikin. Uff! Jen ta představa vám čelo orosí potem, že?

Už jste vyzkoušeli desítky diet. Možná jich bylo ještě více. A žádná nepřinesla kýžený úspěch. Zkoušeli jste dělenou stravu. Několik dní jste jedli pouze jablko a pili čistou vodu, jenže pak se váš žaludek rozhodl vzít rozum do hrsti a vy jste doslova vyžrali ledničku. A takhle je to pořád dokola, zkrátka se vám nedaří hubnout. Co je špatně?!

hubnuti

Nejčastější chyby, kvůli kterým nemůžete zhubnout

Patříte-li k ženám, kterým se ani přes veškerou snahu zhubnout nedaří, pak jsou následující řádky určené právě vám. Možná totiž - a je to docela pravděpodobné - děláte některou z následujících chyb. Jsou časté a mnoho žen se jich byť nevědomky dopouští.

• Chcete všechno hned!

Chcete zhubnout a už včera bylo pozdě! Tři dny jste vydrželi jíst zdravě, ale jelikož se po třech dnech rafička na váze nehnula ani o gram, vzdali jste to. Nejlépe byste chtěli zhubnout přes noc, to by bylo ideální. Jenže takhle to nefunguje, bohužel. Kila navíc jste taky nepřibrali za jeden den, dokonce ani za jeden týden. Tak se jich logicky nemůžete za tak krátkou dobu zbavit. Hubnutí je běh na dlouhou trať a vyžaduje si trpělivost.

• Držíte nesmyslné diety!

Diet je na internetu nespočet. Kdo by se odhodlal je spočítat, zabralo by mu to slušnou část času. Přitom diety nemají vůbec žádný smysl. A už vůbec ne takové, u kterých nic nejíte. Pokud své tělo v rámci diety trápíte hlady, nemůžete se divit, že si to málo, co mu přeci jen dáte, schovává na horší časy. Tudy cesta k redukci hmotnosti opravdu nevede.

dieta

• Nemáte žádný plán!

Pokud chcete opravdu trvale zhubnout, musíte se naučit plánovat. A tím nemáme na mysli, že si naplánujete dovolenou na víkend za 14 dní. Myslíme tím plánování jídla na následující dny, bez kterého to nepůjde. Nebo možná půjde, ale těžko. Zkrátka byste měli už den předem vědět, co budete druhý den jíst. Nestane se pak, že budete chodit kolem lednice jako mlsné kočky a smlsnete něco nezdravého jen proto, že jste na to zrovna měli chuť.

Nedávejte si hubnutí jako předsevzetí, např. na Nový rok. Jen málokdo u toho vydrží. Prostě si hubnutí naplánujte s rozmyslem.

• Nejíte pravidelně!

Základem úspěchu, nebo alespoň jeden z jeho důležitých pilířů, je pravidelná strava. Musíte se naučit jíst co každé 2-3 hodiny, aby tělo získávalo neustálý přísun živin a nemuselo se trápit hladem. Pokud jste to doteď praktikovali tak, že jste si dali něco k obědu, pak celý den nic a večer jste se před spaním nacpali k prasknutí, protože vám šíleně kručelo v břiše, pak se nedivte, že se vás ta kila drží jako klíšťata.

Tak co, milé dámy, dopouštíte se některé z těchto chyb? Zkuste dodržovat tyto jednoduché rady, jezte pravidelně a v menších porcích, zařaďte do jídelníčku ovoce a zeleninu a také se nezapomeňte hýbat. Někdy stačí málo, např. jít do práce pěšky, místo použití výtahu vyjít schody apod.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.