Na zrádné kabinky pozor!


Povánoční čas je jako vždy ve znamení slev. Nízké ceny svádějí k výhodnému nákupu většího množství oblečení, zejména pokud nám Ježíšek nadělil nějakou tu poukázku. Pozor ale, ať dobře nakoupíte. Více než polovina žen přiznává, že velkou část koupených svršků po zaplacení už nikdy neoblékne. A mohou za to kabinky!

Zeštíhlující zrcadla

Je známé, že ženy vnímají sebe jako kratší a širší. To prodejci oblečení moc dobře vědí, a proto umísťují do zkušebních kabinek zrcadla, která opticky zeštíhlují. A výsledek? Často koupíme (vzhledem k naší postavě) příliš odvážný model, ve kterém si netroufáme, poté, co se spatříme doma ve vlastním zrcadle, opustit dveře svého pokoje.

Pomerančové světlo

Zatímco kabinková zrcadla našim očím zpravidla lahodí, o barvě světla se to říci nedá. Ve většině kabinek je umělé světlo, které má neuvěřitelnou schopnost, zdůraznit naše vady na kráse, především známky celulitidy. Nejedna z nás se při pohledu na své pozadí a stehna zhrozí, jak její celulitida postoupila od minulého nákupu. Ono to ale z větší části dělá druh světla používaný k osvětlení kabinek.

Nevěřte všemu, co vidíte

Co z toho plyne? Že nemáme věřit všemu, co v kabinkách vidíme. Ani zrcadlu, které nás přemluví k pořízení nového modelu, protože v něm vypadáme štíhle, i když opak je pravdou. Ale ani světlu, které nám zase tvrdí, že máme tu nejpomerančovější kůži na světě. Že musíme okamžitě začít cvičit, hubnout a chodit na lymfatické masáže proti celulitidě. A že si nemůžeme dovolit nosit modely, které se nám líbí. Prostě na kabinkové nástrahy pozor.

Přejeme Vám, ať se nechytíte do žádné z kabinkových pastí, a podaří se Vám získat co nejvíce módních úlovků, které budete opravdu nosit.

Zdroj foto: Profimedia.cz

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.