Na posezení s přáteli si přivstaňte, vyplatí se to

16.02.2015 | Volný čas

Chodíte domů z práce pozdě a unavení, takže se s vypětím posledních sil zvládnete postarat o rodinu a domácnost, ale na sebe, natož na přátele již čas nezbývá?

Příjemnou vzpruhou může být posezení s přáteli netradičně nad ranní kávou. Navíc můžete ušetřit.

O povzbuzujících účincích kávy není pochyb. Kofein, který je její hlavní složkou, je jedním z nejstarších, nejúčinnějších a společností nejlépe přijímaných stimulantů mozkové činnosti. A právě díky těmto povzbuzujícím účinkům vlastně vděčíme za samotné objevení kávy. Legenda totiž vypráví o etiopských kozách, u kterých domorodci pozorovali změnu nálady po konzumaci kávových listů. Kozy na svazích skotačily pod vlivem povzbuzující energie kofeinu, který je obsažen v listech i plodech kávovníku.

Využijte sílu kávy ve svůj prospěch
Šálek kávy má blahodárné účinků na tělo i ducha. Kromě kofeinu jsou významnou složkou kávy také antioxidanty a polyfenoly. Využijte všechny pozitivní vlastnosti kávy ve svůj prospěch a pozvěte na šálek kávy i své přátele, na které nemáte po práci již dostatek času.

Vychutnejte si s přáteli kávu zadarmo
Namísto po práci se s nimi domluvte na setkání ještě před prací. I když nepatříte mezi ranní ptáčata, káva vás dostatečně nabudí. Zajděte například do některé z 95 poboček restaurací McDonald´s v Česku, které podávají snídaně již od brzkých hodin. Pokud do nich zavítáte v týdnu od 16. do 22. února 2015, dostanete navíc kávu zcela zdarma. V rámci ojedinělé akce McDonald´s s názvem Káva za úsměv si můžete objednat espresso, kávu o objemu 200 ml nebo cappuccinu s našlehanou mléčnou pěnou a nebude vás stát v době do 10.30 hodin ani korunu. Prostě stačí jen přijít, usmát se a objednat si kávu. :-)

Káva se v restauracích McDonald´s připravuje výhradně ze 100% směsi odrůdy arabica

Téma hovoru: káva
Kdyby se přátelům přeci jen nechtělo vstávat, můžete při přemlouvání využít hned několik pádných argumentů. Káva se v restauracích McDonald´s připravuje výhradně ze 100% směsi odrůdy arabica, která je nejrozšířenější na světě a řadí se mezi kvalitní druhy kávy. Ruční sběr kávových zrn a jejich zpracování v pražírnách Jacobs v německých Brémách zaručuje prvotřídní kvalitu nápoje, stejně jako jeho pečlivá příprava přímo v McDonald´s. Na každý šálek se vždy čerstvě umele přibližně 8,5 g kávových zrn. Navíc má káva, která je dodávána do sítě McDonald´s, certifikát nezávislé organizace Rainforest Alliance. Ten zaručuje, že kávové plantáže respektují zásady ochrany životního prostředí a udržitelného zemědělství a také zajišťují dobré podmínky pro pracovníky a jejich rodiny.

Více na www.mcdonalds.cz

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.