Muzikály, které stojí za to navštívit


Jelikož mám muzikály opravdu ráda, viděla jsem jich spoustu a je to něco, co mě baví a těší, rozhodla jsem se připravit pro vás pár tipů na muzikály, které byste rozhodně měli navštívit.

Dlouhé roky byl tanec mým největším koníčkem. Poznala jsem, jak se prostřednictvím pohybu dají vyjádřit emoce a něco sdělit. Zpěv nikdy nebyl mou silnou stránkou, a proto obdivuji umělce, kteří dokáží tyto dvě činnosti spojit dohromady. Když je k tomu ještě poutavý příběh, nemá to chybu. Muzikály zbožňuji od doby, kdy jsme na soustředění měli sehrát svůj vlastní muzikál. Co vám budu povídat, nebyla to žádná sláva. Přesto mě to inspirovalo k tomu, abych požádala své rodiče, aby mě vzali na muzikál. Moje úplná premiéra a srdcová záležitost byl muzikál s Danem Hůlkou a Leonou Machálkovou, Dracula.

Daniel Hůlka jako Dracula

Když jsem se nedávno dozvěděla, že v karlínském divadle Draculu opět hrají a dokonce se stejnými herci, bylo jasno. Nostalgie, vzpomínky... Opravdu krásný zážitek, který doporučuji všem, kteří muzikál ještě neviděli. Vzpomínám si, že i jako dítě jsem seděla jako přikovaná a zírala na ten příběh s otevřenou pusou. Při zopakování tohoto zážitku, jsem se cítila podobně. :)

Velkolepý muzikál Dracula

Na Draculu můžete vyrazit ve vybrané termínu do Hudebního divadla Karlín.

Dalším muzikálem, na který můžete zajít také do Karlína, je Carmen. Myslím, že i tento muzikál posadí do židle téměř kohokoliv. Skvělé herecké i pěvecké výkony, parádní obsazení a velmi poutavý příběh plný lásky a zrady. Lucie Bílá je opravdu brilantní a občas nevíte, kam se dívat dřív, neboť na scéně se stále něco děje. Nepřijdete ani o cirkusová čísla a ohňové efekty. Více už ale raději neprozradím. :) Termín si vyberete zde.

Muzikál Carmen

Lucie Bílá jako Carmen

A na závěr něco pro celou rodinu. Pokud si chcete užít krásný pohádkový příběh s hvězdami jako je Dagmar Patrasová, Mahulena Bočanová, David Gránský nebo Felix Slováček junior, nezapomeňte se přijít podívat na Sněhovou královnu do divadla Hybernia.

Sněhová královna

Nedočkáte se klasického zpracování. Hlavní postavy zde nejsou děti, ale mladí lidé, kteří mají před svatbou a Sněhová královna je mnohem více propracovaná, složitá a rozporuplná osobnost. To činí muzikál atraktivní i pro dospělé a vy se tak zaručeně nebudete nudit ani chvíli. Skvělá hudba, text Ondřeje Suchého a krásné kostýmy. A jak to dopadne? Uvidíte sami. :)

Sněhová královna - pohádkový muzikál

Zdroj foto: hdk.cz, hybernia.eu

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.