Movember, měsíc knírů


Vidíte kolem sebe taky spoustu mužů s rašícím knírem a říkáte si, proč to dělají? Je to MOVEMBER! Už po desáté si muži po celém světe pěstují v listopadu knír. K hnutí Movember se můžete přidat i Vy! Pojďme si o tom říct víc...

V roce 2003 vzniklo v Melbourne hnutí Movember, které je zodpovědné za vypěstování miliónů kníru po celém světě. Vyzývá muže k tomu, aby si v listopadu nechali narůst knír a připojili se tak k iniciativě, která se zaměřuje na problematiku rakoviny prostaty, varlat a duševní poruchy.
Cílem hnutí Movember a všech, kteří se k němu připojí, je zvýšit povědomí veřejnosti o těchto chorobách. Snaží se muže vzdělávat z hlediska prevence a zároveň pomáhá se začleněním do společnosti těm, kteří tyto choroby již prodělali. Movember se samozřejmě snaží též o zisk finančních prostředků.

Jak podpořit Movember?

V průběhu října se muži, kteří se chtěli k iniciativě připojit, takzvaní Mo Bros, přihlásili na Movember.com a od prvního movembera (listopadu) nechávají na své tváři rašit knír.
Do projektu se zapojují i přímou komunikací s jejich okolím, které se často ptá, co má ten knír znamenat. Díky jejich odvaze a usilí se zvyšuje povědomí o často opomíjených tématech mužského zdraví.

K Mo Bros se ale můžeme zapojit i my, ženy. Samozřejmě po nás nikdo nechce, abychom si nechaly narůst knírek :) Stačí i podpora partnera, který se odváží stát se na měsíc kníráčem. Ženám, které se k hnutí přidají, se říká Mo Sistas.

K Movemberu se každoročně přidává i celá řada známých osobnosti ze showbyznusu, ale i z řad sportovců nebo politiků.

A co vy, znáte osobně někoho, kdo do toho jde?
Váš partner, kamarád, nebo jste se sama rozhodla stát se Mo Sistas?

Podělte se s námi na facebooku o fotku, ať se myšlenka Movemberu šíří dál.

Foto: Profimedia

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.