Moravský vrabec je nejlepší se zelím

9.3.2012 | Gastronomie

Moravský vrabec patří mezi naše tradiční jídla. Nejlépe si ho vychutnáte se zelím, knedlíkem a sklenicí piva.

Suroviny:

  • plecko a kousek bůčku (celkem asi 500g masa)
  • sádlo
  • 1 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • kmín
  • pepř a sůl

Postup:

1. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme prolisovaný česnek a pokrájené maso.
2. Okořeníme a orestujeme.
3. Směs podlijeme vodou a pečeme v troubě na 200 stupňů, dokud není maso měkké.
4. Podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Navštivte také: Zdraví a životní styl, Sex a vztahy

Foto: www.stravovani-srba-tabor.cz

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.