Módní průvodce:
Stylové kotníčkové boty


Stylové kotníčkové boty jsou určeny pro každou příležitost i pro každou věkovou kategorii. Kotníkové botky můžete nosit úplně ke všemu.

Inspirací k článku nám byl módní klub Stilago, který najdete na stránkách www.Stilago.cz, z kterých je vybrán i sortiment úvodní fotografie. Kotníčkové boty se skvěle kombinují s legínami, kalhoty, a pokud máte pěkné nohy, dokonce i se sukní nebo šortkami. Existuje jich několik druhů a my Vás je naučíme rozeznávat.

1. Tzv. ,,Cuffed ankle boots“ je druh s látkou navíc. Většinou jsou boty jednodušší a přes kotník jsou ohrnuty do širšího hrdla. Tyto boty jsou velmi sexy a můžete je nosit, jak k džínům, tak i k šatům.

2. Kotníkové boty na vysokém podpatku. Jsou často i zdobenější než obvykle. Některé mají mosazné knoflíky (inspirování se viktoriánskou érou), nebo jsou zdobené různými kamínky a dalšími ozdůbkami. Jsou stvořené ke capri kalhotám nebo ke skinny džínům.

3. Existují i další kotníkové boty s vysokým podpatkem – s otevřenou špičkou navíc. Opět velmi sexy, často zdobené a velmi jim sluší platformy. K výraznějším doporučujeme jednoduchý outfit i kabelku.

4. Klasické ,,dressy“ kotníkové boty bývají povětšinou kožené a v jednoduchých barvách. Nosí se převážně do práce a na pracovní schůzky. Jejich největší výhodou je, že se hodí ke všemu. Skvělá investice!

Foto: Stilago.cz

5. Další druh těchto bot jsou ,,westernové“. Dříve byly tyto boty u nás tabu, ale časem se tu západní móda dost uchytila a dnes už je má v botníku snad každá druhá žena. Jsou stylové, ideální k džínům s tunikou, ale i k rozevlátým šatům.


Foto: Stilago.cz

6. Jedněmi z nejoblíbenějších jsou boty pro volný čas. Jsou ke kotníkům, ale už bez podpatku a většinou s kaničkou či suchým zipem. Jsou vhodné do města, nebo na různé pochůzky, ale i do přírody.

7. Dalšími sexy kotníkovými botami jsou páskové na podpatku. Většinou na platformě pro ulehčení chůze.  Zapínají se výše než nad kotníkem. Nejpovedenější jsou v koženém materiálu.

Foto: Stilago.cz

8. A posledním druhem kotníkových bot jsou většinou semišové (ale i kožené) s širším páskem kolem kotníku. Pásek je většinou se sponou a nerozepíná se, slouží jako ozdoba. Tyto boty patří také mezi oblíbené a vždy stylové.

Materiál je vhodný omyvatelný, jako koženka, kůže, apod., ale na jaro/léto/podzim, kdy nesněží, si můžete vybírat i semiš a další lehčí materiály.

Přečtěte si také:


Autor: Mia Doxanská

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.