Módní návrhář světového formátu:
Oscar de la Renta

08.02.2012 | Dámská móda

Jméno světoznámého návrháře Oscar de la Renta patří mezi nejvýznamnější pojmy v oblasti módního průmyslu. Jeho cesta až na výsluní módního světa nebyla snadná.

Ze života slavného návrháře
Ve svých osmnácti letech opustil Oscar de la Renta svou rodnou Dominikánskou republiku, aby začal studovat malířství v Madridu na Akademii San Fernando. Během svých studií ve Španělsku se živil skicováním pro tamější domy módy. Brzy začal pracovat pro tehdy nejznámějšího španělského módního návrháře Cristobala Balenciaga. Později však opustil Španělsko kvůli spolupráci s Antoniem Castillo v Paříži. V roce 1963 přijíždí Oscar de la Renta do New Yorku, aby navrhl kolekci pro známou značku Elizabeth Arden. Netrvalo dlouho a v roce 1965 se objevuje nová módní značka Mr. de la Renta.
 
Módní návrhář Oscar de la Renta.

Pestrá paleta oblečení a doplňků
Sortiment značky Oscar de la Renta je od roku širší. Od roku 2001 k oděvům přibyly také kabelky, šperky, šály, opasky a boty. Nechybí ani sportovní oblečení, pánská móda, parfémy, brýle, plavky a kožichy. Úspěšný designér, který se pyšní několika oceněními, jako je Womenswear Designer of the Year Award in 2000 nezapomíná na svou rodnou Dominikánskou republiku, kde mimo přispěl k vybudování školy pro 1200 dětí. A jakou dámskou módní kolekci připravil Oscar de la Renta na letošní sezónu? Módní kolekce jaro/léto 2012 je plná květin, barev a nádherným ženských vzorů oslavujících krásu všech bytostí něžného pohlaví.    

Foto: www.nymag.com, www.oscardelarenta.com

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.