Masáž před sportem vás příjemně připraví na pohyb


Když se řekne masáž, většinou si vybavíme hodinku pohodlného ležení na lůžku, odpočinek těla i mysli a rozhodně pak žádné prudké pohyby. Masáž ale také naopak může skvěle nastartovat tělo před sportem.

Vrcholoví sportovci svého osobního maséra mívají, vy takové štěstí nejspíš nemáte. Přípravnou masáž předtím, než vyběhnete pro svou pravidelnou dávku kilometrů, naštěstí zvládnete hravě sami. Určitě nebudete litovat. Pokožka i svaly se při masáži příjemně a pořádně prohřejí a vám se tak poběží mnohem snadněji.

Masáž jako od profesionála

Připravte si kvalitní masážní olej. Pro rozehřívající masáž před sportem je ideální Masážní olej s arnikou. Ten pomáhá prokrvit a prohřát svalovou tkáň, čímž zamezuje vzniku problémů se svaly při samotném sportu i po něm – snižuje totiž riziko svalové horečky, což je bolest způsobená mikroskopickými trhlinkami svalových vláken. Nejdůležitější složku oleje tvoří extrakt z květů arniky horské v bio kvalitě. Arnika obsahuje více než 150 účinných látek, které blahodárně působí na svaly a také léčí různé pohmožděniny a záněty.

masazni olej Weleda s arnikou

Začínáme od stehen. Vezměte si k ruce masážní olej, naneste ho do dlaní a dejte se do toho. Od rychlejšího poklepávání po chvíli přejděte ke tření svalů a důkladného vmasírování masážního oleje. Masírujte celou plochou dlaní a z přední i zadní strany stehen. Tím zajistíte, že se prokrví co nejvíce svalové tkáně.

masaz nohou zacina od stehen

Pokračujte k lýtkům. Opět naneste na pokožku masážní olej a spolu s lehkým prohnětením intenzivně masírujte. Touto důkladnou přípravou předejdete častému problému, který vzniká nedostatečným zahřátím před sportem: nepříjemným křečím.

masaz lytek

Nezapomeňte rozhýbat i prsty na nohou. Nejdřív je krátce promněte, můžete i trochu vytáhnout. Nakonec prsty jemně ohněte, jako byste se jimi chtěli zvednou tužku ze země. I prsty totiž při sportu odvádějí kus poctivé práce.

Nespěchejte, masáž si užijte a neodbývejte ji. Provádějte ji však v rychlejším tempu. Svižnost je rozhodně přínosná – potřebujete se přece rozehřát a připravit na výkon. Po delší a pomalejší relaxační masáži byste toho už moc nenasportovali. Pomalou, uvolňující masáž si dopřejte poté, co si dáte sprchu a vaším dalším cílem už bude jen odpočinek.

Proč sportujete?

Přemýšleli jste někdy o tom, proč vlastně sportujete? Pro hezkou postavu? Nebo abyste si vyčistili hlavu? Jaký je váš důvod pro to, abyste se hýbali a žili zdravěji? Podělte se o něj s ostatními na webové stránce sport.weleda.cz. Můžete tak inspirovat ostatní a navíc se zapojíte do hry, ve které můžete vyhrát balíček produktů Weleda. Na výherce celé soutěže pak čeká wellness pobyt pro dvě osoby nebo zásoba arnikových sprchových gelů na celý rok.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.