Pokud máte rádi ryby a jednoduché recepty, náš losos Hawaii – E komo Mai Vás jistě zaujme. Skvěle chutná a patří ke snadno připravitelným jídlům.
Losos Hawaii – E komo Mai
Losos Hawaii – E komo Mai patří na Havaji mezi oblíbená hlavní jídla. K jeho přípravě tamější obyvatelé používají tradiční suroviny, jako je ryba, kosové mléko, zázvor a kari.
Suroviny pro 4 osoby:
-
4 porce čerstvého lososa (cca 150g)
-
8x malých brokolicových růžiček
-
2 rajčata
-
kari koření
-
kokosové mléko
-
zázvor
-
bílé víno
-
citron
-
hladká mouka
-
sůl
Příprava:
-
Porce lososa naložíme do bílého vína se dvěma plátky citronu na 6 hodin.
-
Poté rybu vyjmeme, posypeme kari kořením a osolíme.
-
Pečeme v troubě asi 30 minut na 250 stupňů s na plátky nakrájenými rajčaty.
-
Lososa občas mírně podlijeme kokosovým mlékem.
-
Mezi pečením uvaříme brokolici tak, aby zůstala zelená.
-
Kokosové mléko zahustíme hladkou moukou, přidáme 2 plátky zázvoru a krátce povaříme.
-
K rybě podáváme brokolici namočenou v husté kokosové omáčce.
-
Jídlo se servíruje s bílým chlebem
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Navštivte také: Volný čas, Děti a rodina
Zdroj a foto: Casino Las Vegas, spol. s r. o.