Losos Hawaii - E komo Mai

15.3.2012 | Gastronomie

Pokud máte rádi ryby a jednoduché recepty, náš losos Hawaii – E komo Mai Vás jistě zaujme. Skvěle chutná a patří ke snadno připravitelným jídlům.

Losos Hawaii – E komo Mai
Losos Hawaii – E komo Mai patří na Havaji mezi oblíbená hlavní jídla. K jeho přípravě tamější obyvatelé používají tradiční suroviny, jako je ryba, kosové mléko, zázvor a kari.

Suroviny pro 4 osoby:

  • 4 porce čerstvého lososa (cca 150g)
  • 8x malých brokolicových růžiček
  • 2 rajčata
  • kari koření
  • kokosové mléko
  • zázvor
  • bílé víno
  • citron
  • hladká mouka
  • sůl

Příprava:

  1. Porce lososa naložíme do bílého vína se dvěma plátky citronu na 6 hodin.
  2. Poté rybu vyjmeme, posypeme kari kořením a osolíme.
  3. Pečeme v troubě asi 30 minut na 250 stupňů s na plátky nakrájenými rajčaty.
  4. Lososa občas mírně podlijeme kokosovým mlékem.
  5. Mezi pečením uvaříme brokolici tak, aby zůstala zelená.
  6. Kokosové mléko zahustíme hladkou moukou,  přidáme 2 plátky zázvoru a krátce povaříme.
  7. K rybě podáváme brokolici namočenou v husté kokosové omáčce.
  8. Jídlo se servíruje s bílým chlebem

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Navštivte také: Volný čas, Děti a rodina

Zdroj a foto: Casino Las Vegas, spol. s r. o.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.