Kvalitní koberec je výhrou pro domácnost. Jaký zvolit?

27.05.2016 | Bydlení | Nákupy

Koberce jsou již dlouhodobě klasikou mezi podlahovými krytinami. A přestože svádějí boj s jednoduchostí plovoucích podlah, moderním vinylem, dlažbou či dřevem, jejich oblíbenost neklesá. Víte však, jaký koberec je do vašeho bytu nejvhodnější?

Koberec má nesporné výhody

Uvědomte si, že správně zvolený koberec dodá každé místnosti na útulnosti, neberte ho jen jako krátkodobý módní trend nebo nutný doplněk. Tak to není, důležitá je praktičnost, vzhled a kvalita.

Koberce v metráži můžete položit na celý prostor pokoje, zatímco koberce běhouny a kusové poslouží jako praktický designový prvek v kombinaci s dřevěnou nebo plovoucí podlahou či dlažbou. Kvalitní koberec je na dotek příjemný, dodává pocit tepla a pohodlí. Má také výborné izolační vlastnosti, dokáže zachytávat i drobný prach poletující v místnosti, tlumit hluk a otřesy.

kusovy koberec s cik-cak vzorem

Nové technologie výroby dnes navíc přinášejí výhodu snadného čištění skvrn a často i protiskluzné vrstvy pro bezpečí hlavně menších pobíhajících dětí. Nehledejte koberec prioritně podle ceny, řiďte se svými požadavky a kombinujte!

Každá místnost chce své…aneb běhoun, metráž nebo zátěžový?

Koberec, ať již kusový nebo celoplošný, by měl ladit s celkovým charakterem prostoru a je vždy jednodušší, nejprve vybírat podlahovou krytinu a pak teprve zařízení. Také je důležité znát účel místnosti.

Běhouny jsou protiskluzné kobercové pruhy v různých šířích, které jsou určeny pro využití na chodbách, v předsíních, na schodištích. Prostě tam, kde mohou zpříjemnit pohyb osob, zamezit chůzi po chladné podlaze, vizuálně prostor zvýraznit, zútulnit.

• Celoplošné koberce metráž jsou nejvíce žádaným produktem. Množství barev, vzorů, materiálů a přizpůsobení rozměrům místností je předurčuje pro použití v obývacích pokojích, pracovnách, ložnicích i dětských pokojích.

• Vysoce odolné zátěžové koberce pak volíme tam, kde jsme si jisti, že by se běžný koberec rychle poničil. Běžně jsou to komerční a kancelářské prostory, v domácnostech pak většinou častěji užívané pracovny, vybavené např. kolečkovou židlí.

sedy kusovy koberec

Výběr podlahové krytiny, která tvoří základní prvek každého interiéru, není jednoduchý. Ale je vidět, že koberce do našich domovů stále patří, přestože i zde mají velký vliv módní trendy.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.