Která část koupelny je nejpoužívanější?

09.12.2014 | Bydlení

Pokud jste hádali, že zrcadlo, přihořívá! Zrcadlo je totiž obvykle umístěno přímo nad (nebo chcete-li, přímo za) tou nejpoužívanější částí. Tedy nad umyvadlem. Jaké máte dnes možnosti při jeho výběru?

Na vzhledu záleží
Zatímco před čtvrtstoletím jste prakticky neměli možnost volby, dnes si můžete vybrat ze široké nabídky umyvadel mnoha tváří vyrobených z různých materiálů. Přestože bílá keramická klasika se nadále těší největší oblibě, zájem o atraktivní designová provedení stále roste. Trendem jsou barevná skleněná umyvadla, která dokážou esteticky povznést celý prostor. V moderní koupelně najdeme i dřevo, nerez či ocel. Kdo si potrpí na keramiku, a přitom touží po originálním doplňku do koupelny, může si pořídit ručně vyráběné keramické umyvadlo. Kulaté tvary naplňují prostor harmonií.
Samozřejmostí je možnost výběru z různých rozměrů (šířky, délky i hloubky). Zde pak záleží především na velikosti koupelny.

Moderní vzdhled koupelny

Míchat či nemíchat?
Při výběru umyvadla se můžete vydat dvěma hlavními směry, a to buď jeho vzhled co nejvíce sjednotit s ostatním vybavením (například v případě čistě minimalistického interiéru), nebo zvolit populární mix stylů a metodou kontrastu učinit z umyvadla dominantní prvek interiéru – retro umyvadlo skvěle vynikne v moderní koupelně. Konečný vzhled pak dotvoří příslušenství v podobě baterie a doplňky, jako jsou držáky na ručníky.

Když jedno nestačí
Ve více početných rodinách, kde je ráno rušno, oceníte výhody více umyvadel. Umyvadlové duo představuje elegantní řešení, jak zvýšit komfort nejen při ranní hygieně. Dvojumyvadlo má ve srovnání se dvěma umyvadly tu výhodu, že šetří prostor, a snáze se udržuje. Další výhodou je více odkládacího prostoru po stranách. Pokud máte malé děti, stojí za úvahu dětské umyvadlo. To lze samozřejmě nahradit pořízením stupínku.

Pamatujte na úložné prostory
V souvislosti s praktickou stránkou věci musíme pamatovat i na úložné prostory nad a pod umyvadlem. Zapuštěná do umyvadlové skříňky šetří prostor a umožňují mít zásobu hygienických potřeb na dosah ruky. Jestliže se nechcete ohýbat, můžete dát přednost závěsné skříňce v blízkosti umyvadla nebo policovým regálům.

Nechte si poradit
Pokud se nemůžete rozhodnout, nebo nevíte, které řešení je v případě vaší koupelny optimální, neváhejte se zeptat prodejců. Zde je však třeba mít na paměti, že dobře vám poradí pouze ve specializovaných prodejnách sanitární keramiky nebo koupelnových studiích.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.