Kosmetika inspirovaná Afroditou, řeckou bohyní krásy a lásky


Možná už jste si všimli, že to, co je dobré a zdravé k jídlu, většinou prospívá i naší pleti a vlasům. Jako například olivový olej.

Kosmetika, i když se nám snaží reklamy vnutit opak, může naši pokožku ovlivnit jak pozitivně, tak ale také negativně. Obsahuje totiž paradoxně dost často látky, které naší pleti neprospívají. Například minerální oleje, velice častá přísada průmyslově vyráběných pleťových krémů, ucpávají póry. Proto je velice důležité kosmetiku pečlivě vybírat a volit takovou, která má co nejméně přídavných uměle vyrobených látek, ideálně žádné.

omlazujici recka kosmetika OlivAloe

Olivový olej nejen do salátu

Naprosto přírodní kosmetiku najdeme většinou u malých výrobců, kteří se zaměřují právě na tento typ kosmetiky. Jedním z nich je řecká manufaktura OlivAloe® Natural cosmetics. Ta vyrábí produkty bez obsahu parabenů, silikonů, syntetických barviv a dalších umělých látek. Základ kosmetiky tvoří kombinace účinných složek oleje z krétských oliv a oleje z Aloe Vera. Další přísady se liší podle konkrétního produktu – například balzámy na rty od této značky obsahují ještě včelí vosk, mandlový olej a kakaové máslo, takže jsou pro vysušené rty balzámem v pravém slova smyslu. Další přípravky čerpají svou sílu třeba z heřmánku, magnólie, mandlí, vavřínu a mnoha dalších ingrediencí. OlivAloe® Natural cosmetics vyrábí přípravky pro celé tělo – krémy, séra, čisticí kosmetiku, šampony a oleje na vlasy a dokonce přípravky proti slunečnímu záření. Většinu přípravků lze použít i na citlivou dětskou pokožku už od kojeneckého věku.

prirodni kosmetika OlivAloe

Oslí mléko – krétský recept na hebkou pokožku

Pro citlivou a suchou pleť je určena řada Aphrodite® olivový olej & oslí mléko. Díky svému šetrnému složení je vhodná i při kožních onemocněních, jako je lupénka a atopické ekzémy. Oslí mléko se pro své příznivé účinky na pokožku používá od starověku. Údajně už egyptská královna Kleopatra používala ke koupeli oslí mléko, aby byla její pleť jemná a vláčná. Dvě výkonné přírodní změkčovadla olivový olej a oslí mléko pleť jemně čistí a hydratují.

recka kosmetika s oslim mlekem

V širokém sortimentu najdete čisticí mléka, sérum proti vráskám, denní i noční krém, oční sérum, balzám na ruce, na nohy, mýdlo nebo třeba peelingové tělové máslo. Přestože se jedná o kvalitní přírodní kosmetiku, její cena není vůbec vysoká.

Produkty OlivAloe můžete vyzkoušet ve stylovém plzeňském obchůdku Triaelia. Kromě kosmetiky zde zakoupíte například i vína, koření, výrobky z olivového dřeva i keramiku, to vše vyráběné na Krétě klasickým způsobem. Pokud máte Plzeň z ruky, využijte nabídky e-shopu. I z něj na vás dýchne vřelá řecká atmosféra.

logo triaelia

 

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.