Jarní detox Vás dostane znovu do formy


Připadáte si po zimě unavená a těžkopádná? Pokud máte pocit, že jste o deset kilo těžší a o deset let starší, věřte, že jarní detox Vás dostane znovu do formy. Přinášíme tipy, jak zbavit své tělo škodlivin i nadbytečného tuku.

Čajový detox
Čajový detox (tedy kromě půstu) představuje nejvíce radikální, a zároveň nejvíce účinný způsob, jak zbavit své tělo toxinů, které se v něm hromadí. Spočívá v tom, že po celý týden pijete pouze bylinné čaje. Vhodný je kopřivový čaj, anebo čajové detoxikační směsi připravené z pampelišky, jitrocele a podbělu. V lékárnách lze zakoupit i jiné detoxikační směsi.  

Džusová očista 
Džusová jarní očista předpokládá nahrazení běžných jídel pitím zeleninových a ovocných šťáv. Může mít několik podob. Někdo pije různé druhy zeleninových šťáv, jiný dát přednost jablečnému moštu. Důležité je, aby se jednalo o 100% šťávy bez přídavku cukru a dalších aditiv. Kromě šťáv pijte dostatek vody, tj. minimálně 1,5 litru denně.  



Ovocný a zeleninový detox

Ovocný a zeleninový detox je založen na dodržování jídelníčku, který se skládá výhradě ze syrového ovoce a zeleniny (nemusí být výhradně syrová, ale například připravená v páře). Příklad detoxikačního jídelníčku:

snídaně: banán
svačina: syrová mrkev
oběd: zeleninový vývar nebo brokolice vařená v páře
svačina: jablko
večeře: hlávkový salát   

Detox pro těhotné a kojící
Těhotným a kojícím ženám se žádné radikálnější detoxikační kúry, a to s ohledem na jejich zdraví a zdraví dítěte, nedoporučují. Pokud se rozhodnou pro ovocný a zeleninový detox, měly by ho doplnit potravinami, jako jsou ryby, drůbeží maso, tvaroh a ovesné vločky.   

Vyberte si svou kúru
Milé dámy, záleží na Vás a na Vašem stavu, kterou jarní detoxikační kúru si vyberete, ale doporučujeme minimálně třídenní, raději však týdenní aplikaci. Uvidíte, že Vám jarní očista udělá dobře. Budete si připadat lehčí, zdravější, mladší a krásnější.

Foto: Sxc.hu 

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.