Jaké šperky jsou trendy v roce 2014?

18.04.2014 | Krása a móda | Módní tipy

Lidé se rádi zdobí již od pravěku. I dnes jsou šperky neoddělitelnou součástí naší image. A protože současná móda je velmi liberální a designéři mají spoustu fantazie, svět šperků je neobyčejně pestrý. My jsme se pro Vás pokusili zjistit, jaké trendy přinesl rok 2014.

Detaily, osobitost a neotřelost
Podle německého institutu módy v Kolíně lze módní trendy ve světě šperků pro rok 2014 charakterizovat zvýšenou zálibou v detailech a důrazem na osobitost a neotřelost. Šperk má zdůrazňovat jedinečnost naší osobnosti.

Růžový náhrdelník

Zvolte si svůj styl
Pluralita módních trendů umožňuje každému, aby si zvolil svůj styl. Lidé, kteří se chtějí odlišovat od ostatních, mohou směle kombinovat různorodé trendy. Buďto vsadit na hravý styl plný překvapení a barev, nebo se vydat se cestou čistého purismu. Dále se mohou inspirovat exotikou, anebo dát přednost spojení elegance a funkčnosti.

Hravost, exotika nebo funkčnost?
Ukázkovým příkladem hravého šperku jsou extravagantní originální šperky mladých designerů. Nebojte se odpoutat se od konvencí a nechat skrze svůj šperk promluvit vaši osobnost. Pokud Vám ale například přísný dress code v zaměstnání nedovolí experimentovat, můžete se držet klasického čistého purismu. Dobře vám poslouží jednoduchý přívěsek kombinující v sobě černou a bílou barvu, který lze navíc kombinovat s velkým množstvím outfitů. Exotické šperky jsou typické pestrými barvami a řemeslnými vzory, může se jednat o nápadný náhrdelník či korále vyrobené z přírodních materiálů.

Extravagantní šperk

Brože
Brože jsou dnes opět ve středu zájmů. Vždyť brožemi zdobí svůj oděv i módní ikona z kruhů nejvyšších – vévodkyně Kate. Rozsviťte brožemi blejzr, nebo sáčko a nebojte se i odvážnějších kousků. Ukažte ,že se nebojíte vystoupit za davu.

Módní brože

Šperkové evergreeny
Navzdory měnícím se trendům mají ve světě šperků své stálé místo dva neodmyslitelné evergreeny. Mimořádné oblibě se již pěknou řádku let těší šperky ocelové či stříbrné Swarovski zdobené kamínky. Konzervativní lidé, kteří kladou důraz na nadčasovost, nejraději nosí zlaté šperky, klasické zlato je stejně populární jako bílé.

Hodinky jako šperk
Mezi šperky patří také náramkové hodinky, které mají v dnešní době chytrých telefonů především dekorativní funkci. Nejvíce hodnocené jsou samozřejmě značkové hodinky. Velké oblibě se těší například ukazatelé času nesoucí logo Diesel, Guess, Calvin Klein, anebo populárního krokodýla Lacoste.

Trendy hodinky

Zdroj foto: fler, sperky-nols, hodinky.cz, profimedia

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.