Jaké hračky pořídit miminkům do 1 roku?

10.05.2022 | Děti a rodina

S malými miminky není jen spoustu starostí, ale také radosti. Úsměv malé miminka je prostě k nezaplacení. Jaké hračky mu pořídit, aby bylo úsměvů co nejvíce?

Na co se při výběru hraček pro miminko soustředit?

Při výběru hračky pro miminko je důležité zkontrolovat, zda se opravdu jedná o hračku pro nejmenší. U hraček pro miminka se totiž počítá s tím, že je děťátko bude okusovat a provádět různé lumpárny a jsou udělané tak, aby se miminko nemohlo zranit. Hračky pro starší děti mohou obsahovat malé části, u kterých hrozní například spolknutí, takže by miminkům do ručiček přijít neměly.


Dalším důležitým faktorem při výběru hraček je jejich materiál.

Materiály hraček pro malá miminka

Hračky mohou být vyrobené například z plastu. Zvlášť v devadesátých letech plast patřil k nejoblíbenějším materiálům díky svým barvám a veselosti. Ale dnes už víme, že se rozhodně nejedná o tu nejlepší volbu z mnoha důvodů.

Maminky se tak vrací ke dřevěným hračkám, případně k hračkám z různého textilu a jedná se o materiál, který i my doporučujeme „všemi deseti.“


Jaké hračky nesmí chybět těm nejmenším?

Nejmenším miminkům rozhodně nesmí chybět kolotoč nad postýlku ani závěsné hračky do kočárku. Děťátka se tímto typem hraček skvěle zabaví a pomůžou mu usnout. Navíc vedou i k rozptýlení, takže se miminko nebude na procházce nudit a plakat.

Další důležitou věcí je chrastítko a hračky na kousání, jako jsou například kousátka. Důležitý je také tzv. muchláček, který je naprosto ideální první hračkou pro jakékoliv miminko.

Skvělou volbou je také lampička, která může mít zajímavé tvary, které upoutají mrňouskovu pozornost.


Interaktivnější hračky rozvíjejí motoriku i představivost – kdy je na ně ten pravý čas?

Jak dobře víte, miminka se vyvíjejí neskutečnou rychlostí, a proto už je kolem půl roku až osmi měsíců vhodné sáhnout pro interaktivnější hračky. V této době se děti totiž učí používat ruce a dovedou uchopit předměty, takže můžete sáhnout například po dřevěných puzzle se zvířátky. Vhodné jsou i další hračky, které děti mohou skládat a rozkládat a seznamovat se tak se základními tvary.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.