Jak správně pracovat s bronzerem a tvářenkou?


Bronzer a tvářenka jsou dva kosmetičtí pomocníci, kteří dokážou s naším obličejem učiněné divy. Ovšem, aby jej pozměnily žádoucím způsobem, musíme s nimi umět pracovat. Víte, jak je to správně?

Zdravý přirozený vzhled

Bronzer a tvářenka by nám měly dodat zdravý a přirozený vzhled. Zejména po zimě, pokud jsme nechodili na solárko, anebo si neužívali dovolenou na druhém konci světa, potřebují naše tváře dodat trochu barvy. Nic se však nesmí přehánět. A abychom neměli tváře jako slabikáře nebo jako Marfuša z Mrazíka, musíme zvolit vhodný odstín a používat štětec, jehož lehkými tahy obličej zároveň vymodelujeme. Odstín tvářenky by se měl co nejvíce podobat přirozené barvě vašich tváří, když zčervenají. Dalším vodítkem pro volbu správného odstínu je tón pleti – u velmi světlé volte světlejší zabarvení tvářenek, ideálně odstíny růžové růže, zrzky by se měly zaměřit na meruňkovou či pískovou. Střední odstín pleti rozzáří broskvový až korálový nádech a snědé ženy si mohou troufnout na výrazné barvy, jako je oranžová, vínová nebo mohou sáhnout po bronzerech. Barvu tvářenky si můžete vybrat také i kontrastně k barvě vaší oční duhovky – teplé hnědé oči podtrhnete studeným odstínem a naopak.

Tvářenky

Jak na to

Tvářenka vypadá nejlépe na sjednocené a čisté pleti, proto před jejím nanesením pleť sjednoťte primerem, tónovacím krémem (BB krém, CC krém) či make-upem. Tvářenky mají různou texturu, které ovlivňuje na které místo v líčení ji zařadíme. Krémová tvářenka se nanáší před pudrováním, pudrová naopak jako poslední krok líčení.
S líčením tvářenkou se začíná na nejvyšším bodě tzv. jablíček, která jsou jasně patrná, když se usmějete. Pokud jde o modelaci obličeje, zde je nutno vycházet z konkrétního tvaru. Například příliš kulatý obličej potřebuje opticky zúžit, zatímco podlouhlý obličej bychom měli naopak zkrátit. Hranatý obličej potřebuje potlačit ostré kontury, oválný obličej tento trik nevyžaduje.

Modelování obličeje

Modelování obličeje

Pokud patříte mezi majitelky kulatého obličeje, máte tu výhodu, že Vám líčení zabere minimum času. Bronzer či tvářenku jednoduše nanesete na hranu každé lícní kosti. V případě hranatého obličeje zase zvýrazníte spánky a oblast pod čelistí, abyste dosáhli optického zaoblení.
Otázka, jak zeštíhlit kulatý obličej, bude zajímat nejvíce žen. K zúžení výrazu přejedete štětcem tváře, spánky i linii pod čelistmi.
Naproti tomu u podlouhlého obličeje nanesete bronzer pouze pod bradu. Až poté aplikujete, a to od středu tváře směrem do ztracena.

Náš tip: Tvářenka dokáže váš obličej krásně zvýraznit a vymodelovat, měl by bát pomyslnou třešinkou na dortu vašeho líčení. Proto nepodceňujte kvalitu a nebojte se do ní investovat. Pokud si nejste jistá, jestli používáte správnou barvu, nebo tvářenku doposud nepoužíváte vůbec a ráda byste začala, doporučujeme nechat si s výběrem poradit v kvalitních parfumeriích, kdy pravidelně bývá možnost konzultace s vizážistkou. Nebo se poraďte se svou kosmetičkou.

Tak ať Vám to sluší!

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.