Jak předejít podzimnímu nachlazení?


Rozcuchané vlasy, tvář ošlehaná větrem, štípající tváře a červený nos, to všechno jsou známky toho, že pravý a nefalšovaný sychravý podzim je tady. Období babího léta pominulo a nastává čas, připravit se psychicky i fyzicky na příchod zimy, která je spojená nejen se zimními radovánkami, ale také s větší náchylností člověka k tomu dostat rýmu, či být častěji nachlazen.

Jestliže nyní chcete období „posmrkaných kapesníků“ ustát bez úhony, stojíte před důležitým úkolem – posílit Vaši imunitu.

Imunita

Význam slova imunita nejspíš každý z Vás už dávno zná, ale pro pořádek si jej ujasněme. „Imunita“ pochází z latinského immunitas a v překladu jej chápeme jako odolnost organismu proti různým nemocem, nebo také jako obranyschopnost organismu. V podzimním období je zvlášť ohrožena imunita horních cest dýchacích či kůže a lidé jsou obecně více ohroženi respiračními potížemi.

Jak ale tedy všem těmto možným potížím účinně předejít? Jak Vás jistě napadlo, nejúčinnější zbraní je – vůbec si choroboplodné zárodky a škodliviny nepřipouštět k tělu. Vsaďte na prevenci, posilte svoji imunitu a vleklá nachlazení se pro Vás tanou minulostí. Říkáte si, čím tedy více dosáhnout stanoveného cíle, kterým tedy bude posílení obranyschopnosti našeho organismu, než přiměřeným oblékáním a dodáváním tělu tolik potřebných vitaminů a minerálů z ovoce a zeleniny? Vsaďte na rakytník!

Rakytník – lepší než brnění

A co že to vlastně je rakytník? Rakytník je keř, či keřovitý strom, pocházející původem z Ruska. Nyní se již vyskytuje a dost často je speciálně pěstován po celé Evropě a Asii. Nejvíce je oceňován pro své povzbuzující a regenerační vlastnosti.

Právě rakytníkový olej Vám při zvyšování obranyschopnosti a budování imunity prokáže medvědí službu. Jeho složky chrání tělo lépe než brnění, a to doslova. Víte proč? Brnění totiž dost často podléhá, zejména při dešti, korozi. Kdežto při užívání rakytníkového oleje Vás nerozhodí nejen pár kapek vody, ale ani větší déšť.

Rakytník je jedinečný v tom, že:

• pomáhá zachovávat zdravý stav kůže a sliznic,

• posiluje kardiovaskulární a trávící systém,

• je vhodný jak pro dospělé, tak pro děti od tří let,

• dost často se prodává v kombinaci s některým z dalších důležitých vitamínů na podporu imunitního systému.

S rakytníkem se už nemusíte bát zimy, ani sychravého počasí! Pořiďte si imunitní štít!

Zdroj foto: ISIFA

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.