Jak na úpravu obočí


Obočí je na obličeji tak důležité, jako je důležitý rám na obrazu. Pomáhá formovat a definovat celý obličej, otevírá oční okolí a celkově doslova odlehčuje výraz našeho obličeje. Ale jak jej udržet pěkné a správně profesionálně upravené? Přečtěte si naše tipy a triky.

Dobrá pinzeta
Pinzety jsou Vaším přítelem. Investujte proto do profesionální pinzety s plochým šikmým zakončením. Další, co byste měli vlastnit je hřebínek na obočí a řasy, malé zrcátko a navíc malé nůžtičky na manikúru, kterými můžete upravit délku všech zbloudilých chloupků.

Tvar a hustota
Dříve bylo moderní opravdu husté obočí, poté zase naopak naprosto uzoučké. Stále se to střídá a aktuální móda diktuje obočí přirozené (ani moc zarostlé a husté, ale ani příliš úzké). Ideálně by mělo začínat nad začátkem vnitřního koutku oka. Zakončení obočí by mělo být na místě, které protíná pomyslná čára, jenž vede šikmo od nosu k vnějšímu koutku oka a dále – k bodu (kde má končit obočí).

Barva
Na obočí si pořiďte speciální (nevoskové) tužky nebo stíny na oči/obočí ve studených odstínech. Pokud je Vaše obočí příliš světlé nebo naopak příliš tmavé než Vaše vlasy, zajděte se poradit ke kosmetičce, která Vám může obočí dobarvit tak, že bude vypadat mnohem přirozeněji.

Kdy jít ještě k odborníkovi:
1.Pokud jste si obočí dosud nevytrhávala, je lepší svěřit se odborníkovi, který Vám vytvoří pro Vás ideální tvar, který si posléze už sama dokážete lépe udržovat.
2.Pokud máte obočí různých tvarů. Pamatujte, že nikdo nemá naprosto souměrné obočí, ale pokud je Vaše obočí opravdu dost viditelně nesouměrné, spoléhejte opět na kosmetičku.

Autor: Mia Doxanská

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.