Jak funguje celoroční cestovní pojištění a jaké vám nabízí výhody


Slyšeli jste již někdy o celoročním cestovním pojištěním? Kdy se vám vyplatí do něj investovat a jaké starosti vám ušetří? Přinášíme vám odpovědi na všechny vaše otázky. Včetně té, jaký je rozdíl mezi celoročním a ročním cestovním pojištěním.

Celoroční cestovní pojištění šetří čas i peníze

Cestování je koníčkem, díky kterému máme možnost seznamovat se na vlastní kůži s cizími kulturami. Pokud ročně třikrát a vícekrát vycestujete do zahraničí, celoroční cestovní pojištění je určeno právě vám. Ušetří vám totiž nejenom čas, při sjednávání jednorázových pojištění před každou cestou, ale také vám ušetří peníze.

Jak probíhá platba pojistného u celoročního pojištění na cesty?

Možná vás zajímá, jak to je s platbou celoročního cestovního pojištění. To záleží vždy na konkrétní pojišťovně, u které si pojištění sjednáte. Nejčastěji ale máte možnost uhradit platbu pojistného:

  • jednorázově,
  • měsíčně.

Co se konkrétní finanční částky týče, vězte, že čím častěji do zahraničí vyjedete, tím je pro vás roční cestovní pojištění výhodnější.

Můžu strávit na cestách 365 dní v kuse?

S otázkou celoročního pojištění na cesty vyvstává také otázka toho, jak dlouhou dobu můžete v zahraničí strávit. Je tedy možné vycestovat na celý rok? Ano, je. Pojišťovny rozlišují dva typy pojištění na cesty:

  • roční,
  • celoroční.

Roční pojištění na cesty se vztahuje na situaci, kdy opravdu celých 365 dní strávíte v zahraničí. Celoroční cestovní pojištění se vztahuje na více výjezdů do zahraničí během jednoho roku.

Doufáme, že nyní vám je jasný rozdíl mezi celoročním a ročním pojištěním na cesty a až si budete plánovat výjezdy do zahraničí, zvážíte pořízení výhodnějšího pojištění. Cestování je totiž skvělé, ale nikdy nevíte, co se vám může přihodit. Buďte proto chráněni a vždy myslete zejména na své zdraví.

Zdroj obrázku: Prostock-studio / Shutterstock.com

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.