Dřevěné podlahy v moderním interiéru

20.07.2016 | Bydlení | Nákupy

Oblíbenost dřevěných podlah má dlouhou tradici. Moderní byly za dob našich prababiček, trendy jsou i dnes. Jenomže díky moderních technologiím se mnohé změnilo. Dřevěné prvky a podlahy mohou být výrazným protipólem moderního zařízení v bytě, ale stejně tak dobře mohou dnešní interiér doplnit a propojit s ostatními použitými prvky.

Nadčasovost dřevěných podlah

Do každého prostoru se hodí jiný druh dřevěné podlahy, proto při zařizování nejen kombinujeme, ale přemýšlíme i dopředu nad celkovým vzhledem a konečným využitím místnosti. Na výběr jsou dnes různé materiály, odlišné zpracování povrchu s výslednou strukturou, zajímavé designy, rozdílná konstrukční provedení; masivní podlahy, parkety či např. třívrstvé dřevěné podlahy. V každém případě však s profesionálním položením získáme krásnou podlahu s dlouhou životností, snadnou údržbou a přírodní atmosférou.

Třívrstvé dřevěné podlahy

Celá skupina dřevěných plovoucích vícevrstvých podlah se těší stále větší oblibě. Zákazníci nejčastěji uvádějí tyto důvody: velký výběr barevných odstínů a dřevin v samotné nášlapné vrstvě, jednoduchou pokládku a vhodnost pro podlahové vytápění. Také údržba je jednoduchá; stačí pravidelné vytírání a občasné ošetření přípravky pro daný typ podlahy.

drevena podlaha

Hrátky s barvami a prostorem

Nejen praktická stránka, ale také vzhled a celkový dojem z prostoru je důležitý. U menší místnosti docílíme projasnění a prostorového zvětšení použitím světlého odstínu dřevěné podlahy a světlých nebo pastelových stěn ze studeného barevného spektra. Obdobného efektu lze dosáhnout i pomocí vzoru podlahy (malé parkety versus větší podlahové prvky).

Vzhled pokoje dokáže dokonce proměnit i směr položení podlahy nebo šířka spojů. Světlým podlahám sluší také světlý nábytek, s jedním tmavým dominantním kouskem např. světlý obývací pokoj s tmavým konferenčním stolkem. Dřevěné podlahy můžeme doplnit nábytkem s masivu či lamina a v moderním interiéru se vedle sebe prosadí dřevěná podlaha i výrazně barevné plastové prvky nebo sklo.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.