Česká Miss 2012:
Zúčastnila jsem se castingu

05.01.2012 | Revue

Naše redaktorka je mladá, krásná a zúčastnila se castingu České Miss. Zajímají Vás její dojmy, zkušenosti, a zda postoupila? Čtěte!

Přihlásili mě rodiče. Chtěla jsem vyzkoušet něco nového. Míry a výšku bych na to mít měla a další podmínky jsem také splňovala (svobodná, apod.), takže jsem si řekla, že do toho půjdu. První kolo spočívalo v tom, že se vyplnil nějaký dotazník a přiložily se dvě fotografie – obličeje a postavy. Prvním castingem, jsem prošla a byla pozvána na druhé kolo. Druhé kolo jsem absolvovala v místě mé Univerzity, tedy v Ústí nad Labem.
 
Naše redaktorka Mia Doxanská.

Casting měl začít v 15 hodin, ale už po 14 hodině na místě (v obchodním domě OC Fórum) postávalo několik nedočkavých dívek. Já se šla ještě trochu nabudit ledovou kávou. Po půl 3 už jsem raději byla na místě a registrovala jsem se, podepisovala smlouvu a vyfasovala jsem si číslo 7. Každý mi říkal, že sedmička je přece šťastné číslo. Upřímně jsem věděla, že mi to moc nepomůže. Už při čekání na začátek castingu společně s ostatními finalistkami jsem si mezi nimi připadala, jako buřt. První, co mě zarazilo, byl silný make-up některých slečen. V podmínkách jasně stálo, že máme přijít opravdu jemně nalíčené, nejlépe nenalíčené. Některé ze slečen měly tak silnou vrstvu make-upu, se kterou bych snad nešla ani večer na party. A to se líčím opravdu ráda a docela dost. Další, co mě šokovalo, byla vychrtlost některých dívek. Já vím, že je to v modelingu poněkud nutné a pokud jste někde četli, že vychrtlost už se nenosí, a že v modelingovém světě už dostanou práci jen zdravě vypadající modelky, byla to lež. Opravdu tomu tak není. Dost slečen vypadalo na to, že trpí poruchou příjmu potravy. Opravdu nemám nijak pokroucený pohled a nemyslím si, že bych byla nějak silná, přesto rozdíl mezi mnou a několika slečnami byl naprosto viditelný. V tu chvíli jsem si pomyslela, že tady nemám co dělat. Ani si neškrtnu.
 
Naše redaktorka Mia Doxanská a postupující finaliska.

První část castingu byla taková, že dívky chodily po skupinkách na malé pódium a představily se porotě. Celý casting moderovala Jitka Válková a se všemi se snažila komunikovat a každého trochu rozpovídat. Velmi jí to slušelo, i když byla také zbytečně přemalovaná (je opravdu krásná přirozená). V porotě seděla aktuální Miss Jitka Nováčková, kterou jsem upřímně ani nepoznala (myslela jsem, že je to nějaká spolusoutěžící), dále ředitel OC, Lenka Kocmanová Taussigová, Kateřina Sokolová a další odborníci přes krásu. Ve chvíli, kdy jsem stála na pódiu, mi šel špatně zvuk mikrofonu. Představila jsem se, pověděla, odkud pocházím, že studuji na katedře Bohemistiky a Jitka na to reagovala docela vtipně, že se musím chytat za uši, když ve svém projevu udělá nějakou chybu. Odpověděla jsem jí na to větou, že to zatím tolik neřeším, protože jsem teprve v prvním ročníku. To bylo celé mé vystoupení. Poté se porota vždy 2 minuty rozhodovala, které dívky pošlou do dalšího kola, a když jsem tam tak stála a snažila se odezírat ze rtů, jedna z porotkyň mi doslova vyrazila dech. ,,Sedmička je krásná, ale tlustá. Tu né,“ pověděla porotci vedle sebe. V tu chvíli jsem byla rudá až na pozadí a tím pro mě celý casting končil. Odcházela jsem s pocitem, že sem už nikdy, a hlavně, že jsem se svými 173 cm a 56 kg tlustá.
 
Moderátorka Miss Jitka Válková.

Casting dále pokračoval promenádou v plavkách. Zúčastnily se jí jen finalistky, které postoupily v první části. Na některé slečny se opravdu až nedalo dívat, jak byly vyzáblé. Žádný dekolt, žádné pozadí. Třetí kolo s nejužším výběrem bylo povídavé. Porotci pokládali finalistkám otázky, jak česky, tak anglicky a německy. Nakonec se vybralo 6 slečen, které postupují do třetího kola, kde se utkají s finalistkami z Libereckého kraje, a poté 3 půjdou do kola posledního.

Abych to shrnula. Casting se mi nelíbil a není to vůbec proto, že jsem nepostoupila. Nelíbilo se mi, že jsme my finalistky neměly žádné prostory (na kabelky, kabáty, apod.) a tlačily jsme se za pódiem mezi diváky na vysokých podpatcích a nedostaly jsme po celou dobu ani napít (a to soutěž sponzoruje Aquilla). Vše bylo hrozně neprofesionální. Už jen, že se vše odehrávalo v obchodním středisku, bylo takové zvláštní. Na další už nejspíš těžko půjdu. Asi pro to nejsem stvořená, s tím jsem se smířila. Rozhodně si z toho, ale nic nedělám. Nebudu drasticky hubnout. Jsem se sebou, i přes to ponížení spokojená. Mrzí mě jen to, že se castingu zúčastnily i mladší slečny a věřím tomu, že ty, které nepostoupily, si nějakou tu drastickou dietu ode dne castingu už naordinovaly a boudou doufat, že příští rok to skutečně vyjde.

Přestože byl pro mě casting fiaskem, pevně věřím, že odborníci nakonec vyberou ty správné dívky. Já jim přeji hodně štěstí, pevné nervy a také, aby po celou dobu soutěže neztratily energii a patřičnou kuráž.

Autor: Mia Doxanská

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.