Americká módní metropole očima naší redaktorky

14.04.2012 | Dámská móda | Nákupy

V rámci svých cest si naše redaktorka Markéta udělala několikadenní zastávku také v americké módní metropoli New York. Požádali jsme ji, aby se s námi podělila o své dojmy.

Newyorská móda mě rozhodně nezklamala
„Newyorská street móda, o které se říká, že umožňuje každému, aby nosil na sobě, na co má zrovna chuť, mě rozhodně nezklamala. Především na Manhattanu mě zaujaly vskutku extravagantní módní kousky, především barevné kožešinové límce. Sukně do půli lýtek mě upoutaly nejvíce tím, že pod nimi jejich majitelky nenosily punčochy, přestože byl únor a teplota se pohybovala kolem třiceti stupňů Fahrenheita. Pokud jde o dámské účesy, v ulicích vládnou různé druhy melírů a populární ombre hair.

Opravdová móda z ulice
Velice pohodlný způsob, jak blíže poznat newyorskou módu, nabízí místní subway. V metru pochopíte, že zde panuje naprostá svoboda oblékání. Učiněná módní přehlídka, která začíná kdesi v 50. letech minulého století, a končí zítra. Ovšem pozor, nikde nic příliš odvážného nebo dokonce vyzývavého. Afričtí Newyorčané sázejí především na pohodlí. A co se mikin s kapucí týče, kapuce není jen doplněk, ale opravdu se nosí na hlavě. Botám na vysokých podpatcích se zde příliš nefandí. Vidíte je nejčastěji u dam na večírcích a v obchodech.

Módní obchody s oblečením
Pro ty, kdo milují výhodné nákupy značkového oblečení a doplňků, je Manhattan učiněným rájem na zemi. Prada, Luis Vuitton se na Vaše kreditní karty nejvíce usmívají na Páté Avenue. Opodál nezůstává ani Calvin Klein, Gant, United Colours of Benetton, Victoria´s Secret, ale také Forever 21, Be-Be a další. Do kabinek si můžete nabrat velké množství oděvů. Fotografování je zde však zakázáno. Prodavači jsou milí, úslužní, ale někteří z nich také pěkně otrávení podobně jako u nás. Vždy se ale chovají zdvořile. A pokud jde o slevy ve výprodejích, ty opravdu stojí za to. Jako výlet za módou New York všem vřele doporučuji.“

Také přidám jednu úsměvnou historku :-), ulovila jsem jeden krásný kousek, který jsem si hned večer musela vzít, no a co čert nechtěl, hned mezi dveřmi do restaurace uklouzla servírka a pomerančový juice mi zůstal na triku. Jsem ráda, že i tentokrát jsem si do kufru přibalila mého oblíbence na skvrny, Vanishe. :-)

Foto: Markéta Tomášková

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.