Znojemská omáčka

29.4.2010 | Gastronomie

Že už jste si dlouho nepřipravili dobré české jídlo? Uvařte si znojemskou omáčku z kyselých okurek!

Znojemská omáčka:

Suroviny:
½ vody
5 lžic hladké mouky
5 lžic tučného jogurtu
1 lžíce oleje
5 plátků slaniny
1 větší cibule
8 sterilovaných okurek
1 lžíce plnotučné hořčice
pepř a sůl

Postup:

  1.  V kastrůlku nejprve zpěníme kostičky slaniny, přidáme najemno nakrájenou cibulku a hladkou mouku. Důkladně promícháme. 
  2.  Zalijeme vodou, přidáme nastrouhané okurky a směs povaříme.
  3.  Nakonec omáčku osolíme a opepříme a zahustíme směsí hladké mouky, bílého jogurtu a plnotučné hořčice.
  4.  Podáváme s dušeným hovězím masem a houskovým knedlíkem. 

Dobrou chuť!

Přečtěte si také: 

Recepty na omáčky

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.