Znáte recept na hraběnčiny řezy?

04.05.2010 | Gastronomie

Že ne? Rádi Vám ho prozradíme. Touto pochoutkou s jablky totiž ohromíte každou návštěvu!

Recept na hraběnčiny řezy:

Suroviny:
250 g másla
450 g hladké mouky
100 g cukru
1 vanilkový cukr
½ prášku do pečiva
4 žloutky

Na náplň:
4 velká jablka, skořice

Postup:

  1.  Suroviny vypracujeme v těsto. Oddělíme jednu třetinu, se kterou budeme pracovat později.
  2.  Těsto položíme na plech a naskládáme na ně tenké plátky jablek.
  3.  Posypeme skořicí a zakryjeme sněhem ze čtyř bílků.
  4.  Poslední třetinu těsta nadrobíme nebo nastrouháme na sníh.
  5.  Pečeme v předehřáté troubě. 
  6.  Po upečení posypeme moučkovým cukrem.
  7.  Podáváme jako dezert k čaji o páté. 

Dobrou chuť!

Přečtěte si také: 

Recepty na moučníky

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.