Ženy neumějí zachovat tajemství, potvrdil výzkum

21.09.2009 | Sex a vztahy

Někdo to ví už dávno, teď to ale potvrdili i vědci. Průměrná žena je schopna zachovat tajemství jen 47 hodin. Pak už to nevydrží a novinku někomu musí říct.

Vědecký výzkum prokázal, že ženy v průměru tajemství prozradí alespoň jedné osobě za 47 hodin a 15 minut. Podle listu Daily Telegraph pak už jen záleží na tom, čeho se drb týká. Podle tématu se ženy svěří buď příteli, manželovi, nejlepší kamarádce nebo matce. To jsou nejčastější osoby, za nimiž ženy spěchají s "tajemstvím".

Průzkum mezi 3 000 žen ve věku 18 až 65 let ukázal, že čtyři z deseti žen prostě neudrží jazyk za zuby. A nezáleží na tom, jak osobní nebo důvěrné dané tajemství je.
K prozrazení tajemství často přispívá alkohol. Více než polovina tázaných přiznala, že sklenka či dvě jim pomůže svěřit se.
"Je to potvrzeno - ženy neumějí zachovat tajemství. Při tomto průzkumu nás velmi zajímalo, kolika lidem se ženy svěří. S čím jsme nepočítali, byla rychlost, kterou se zpráva šíří. Ať už je informace jakkoliv tajná, na veřejnost se dostane během 48 hodin. To znamená, že každý Brit, který se někdy někomu svěřil s nějakým tajemstvím, by si měl začít dělat starosti, protože jeho tajemství už nejspíš koluje na veřejnosti," vysvětluje Michael Cox, anglický ředitel Chilských vín, který výzkum zadal na oslavu národního svátku Chile.

Nejrychleji se šíří zprávy o intimních věcech, pravé ceně různých skvělých nákupů a zvěsti o milostných aférách.
Ženy tajemství nejraději prozradí osobně, ale v případě nutnosti se uchylují i k telefonu nebo textové zprávě. Jen jediná zpráva nás může uklidnit: více než čtvrtina osob, kterým bylo tajemství vyzrazeno, přiznává, že už další den si nepamatovala, o co vlastně šlo.

Zdroj: Korzo
Foto: Samphoto

Přečtěte si také:

Navštivte také: Diskuze pro ženy, Recepty z brokolice

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.