Zelňačka se šťouchanými brambory

9.4.2010 | Gastronomie

Každý dělá zelňačku trochu jinak. My Vám přinášíme recept na vynikající zelnou polévku se šťouchanými brambory.

Zelňačka se šťouchanými brambory:

Suroviny:
350 g kysaného zelí
250 g paprikové klobásy
1 cibule
2 lžíce sádla
bobkový list, nové koření
majoránka, kmín a sůl
1 kelímek smetany ke šlehání
mouka na zahuštění
4 menší brambory
sůl

Postup:

  1.  Na sádle osmahneme nadobro nasekanou cibulku, přidáme paprikovou klobásu, kysané zelí a koření.
  2.  Zalijeme vodou a povaříme, dokud není klobása měkká.
  3.  Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme je na menší kousky a uvaříme.
  4.  Polévku zahustíme moukou rozmíchanou v části smetany.
  5.  Přilijeme zbytek smetany a dobře promícháme
  6.  Rozšťoucháme vařené brambory, rozdělíme je do talířů a naléváme na ně polévku.

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Recepty na polévky

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.