Zajeďte si načerpat energii!

26.10.2009 | Krása a móda | Volný čas

Víte, které ženy jsou nejkrásnější? No přeci ty, jejichž pleť kypí zdravím, a ze kterých vyzařuje spousta pozitivní energie!

Že se Vám právě této energie nějak nedostává? Zajeďte si ji načerpat na třeba víkendový wellness pobyt!

Lázně pro každý věk 
Domníváte se, že do lázní jezdí pouze staří a nemocní lidé? Pokud chcete jít s dobou, tak se tohoto předsudku co nejrychleji zbavte! Samozřejmě, že mladého a zdravého člověka příliš nebaví, trávit v lázních několik dlouhých týdnů. Víkendové wellness pobyty, to je však něco úplně jiného! Ty totiž slouží právě ke krátkodobé relaxaci a regeneraci organismu. Poslední dobou se tento způsob odpočinku stává také mezi mladými pracovně vytíženými lidmi čím dál více populární. Jak by také ne, když člověka v útulném prostředí wellness hotelu nečeká nic jiného než velmi příjemné hýčkání jeho těla i duše.

Balíčkové pobyty 
Wellness pobyty ve formě tzv. balíčků se zaměřují na rozmanité cílové skupiny návštěvníků, přičemž mezi hlavní kritéria patří věk, pohlaví a zájmy hostů. Valná většina balíčků zahrnuje ubytování s polopenzí (některé pouze snídani, ale další jídla si můžete dokoupit), vstup do hotelové sauny s bazénem (případně do fitness centra) a několik procedur. Pokud jde o vstup do prostor, jako je sauna či bazén, zde záleží na konkrétním zvoleném druhu pobytu a hotelu. Někde bývá v ceně balíčku pouze jedna časově omezená návštěva za víkend, jinde můžete plavat a saunovat se takřka neomezeně. Snídaně a večeře se většinou podávají formou bufetu. Nečekají na Vás žádná těžká jídla, spíše hodně zeleniny, ovoce, ryb a podobných zdravých potravin. Ono dát si takovou kachnu se zelím a šesti knedlíky mezi procedurami by totiž nemusel být tak úplně dobrý nápad!

Ženám přesně na míru
V čem se však jednotlivé pobyty od sebe navzájem odlišují, to jsou druhy procedur. Díky tomu si ženy mohou užívat pobyty, které jsou jim ušity přesně na míru. Kromě klasické, aromatické, indické, nebo thajské masáže (pozor, ta je trochu drsnější), perličkové koupele, whirpoolu a dalších univerzálních procedur, které si dopřávají obě pohlaví, mohou balíčky pro ženy dále zahrnovat například parafínový zábal rukou, rašelinový zábal, lymfodrenáž, čokoládovou masáž nebo koupel, medovou masáž a řadu dalších. V nabídce nechybí ani kosmetické služby, jako je manikúra či pedikúra. Někde je klientům k dispozici také psycholog.

Oblíbené procedury 
A které procedury se těší největší oblibě? Poslední dobou je hitem čokoláda a vše s ní spojené. Čokoládová koupel s přísadou čerstvých pomerančů například navozuje uvolnění, zjemňuje a zpevňuje pokožku a dodává jí příjemnou vůni. Pokud máte ráda čokoládu, jistě se Vám bude líbit, vklouznout do vany s teplou vodou, a vdechovat přitom svou oblíbenou vůni. Během koupele dostanete čokoládu také ochutnat! Další populární novinku představuje detoxikační zábal celého těla do banánového listí, který pomáhá zbavit lidské tělo škodlivin. A samozřejmě, že není nad masáže! Nechat si namasírovat ztuhlou páteř vonnými oleji nanášenými rukou zkušeného maséra či masérky, to Vás dostane opět do formy!

Vyrazte na dámskou jízdu 
Kdo využije zajímavých mimosezónních nabídek, či tzv. last minutes, ten si může dopřát i velmi luxusní pobyt plný procedur za neuvěřitelně výhodnou cenu. Pro Vaši konkrétní představu: dvoudenní pobyt s polopenzí a balíčkem procedur pořídíte mimo hlavní sezónu již zhruba od 2000 Kč. A i kdybyste na žádnou výhodnou nabídku nenarazily, investice do vlastního zdraví a krásy za to přeci stojí, nemyslíte? Tak bez výčitek vyrazte s kamarádkou na parádní dámskou jízdu do rovnou lázní či wellness hotelu! Milé dámy, přejeme Vám příjemnou relaxaci, ať se do svého koloběhu, který zahrnuje minimálně domácnost a náročný pracovní život, vrátíte jako znovuzrozené!

Přečtěte si také:

Navštivte také: Vlasová kosmetika, Módní trendy

Foto: Samphoto

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.