Zagorová se uskromnila, cestuje už jen s jedním kufrem

27.10.2009 | Revue

Hana Zagorová (63) létá letadlem za svým manželem, tenoristou Štefanem Margitou (53), aby ho zhlédla na jevišti.

V milánské La Scale, londýnské Covent Garden či nyní i v newyorské Metropolitní opeře.

"Právě se chystám odletět do New Yorku. V Metropolitní opeře je 12. listopadu premiéra Janáčkovy opery Z mrtvého domu, ve které Štefan vystupuje. Je to prý úžasný kus, byl tam oceněn jako operní inscenace roku," prozradila Zagorová.

"I když v Americe pobudu měsíc, poletím jen s jedním kufrem. Doby, kdy jsem jich mívala mnoho, jsou pryč. Teď jen zvažuji, jakou róbu, kabelku a boty si mám vzít do Metropolitní opery, abych Štefanovi neudělala ostudu. Říkal mi, že je to tam velice nóbl. A určitě si vezmu na běžné chození s sebou kostým, který jsem si teď koupila v Paříži. Má sukni a rozevlátý vršek a budu ho mít poprvé na sobě při křtu své nové desky, který bude osmnáctého listopadu," říká zpěvačka.

Černý páv bude bilancovat její kariéru
Haně Zagorové totiž vydal Supraphon nové cédéčko "Černý páv" s písněmi, ke kterým si napsala své texty. Je vlastně průřezem nejdůležitějšími podobami její textové tvorby od roku 1969 do současnosti.
"Název cédéčka Černý páv je podle jedné z mých písní. Jde o výběr mé tvorby za čtyřicet let! Přitom se necítím jako básnířka nebo textařka. Každý text mi dá hodně práce. A já si představuji, že básníka něco napadne, sedne a za hodinu má verše hotové. Prostě nejsem asi profesionál."

Přitom psát básně začala Hana Zagorová jako školačka.
"Už ve čtvrté třídě jsem dostala ve škole diplom za sbírku básní. Paní učitelka se domnívala, že mám talent, a každý týden jsem jí musela jednu básničku přinést. A tu mi vždycky otiskl tehdejší Ostravský deník," vzpomíná Zagorová.

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.