Yemi A. D.:
"Jsem komerčák, no a co!"

03.06.2009 | Revue

Jen co proběhlo pod taktovkou performera Yemiho (27) finále soutěže Tanečník roku, rozpoutala se v kuloárech opět vášnivá debata...

Ještě před vyhlášením vítěze se v hledišti začalo šuškat, že Yemi kašle na tanec a jde mu jen o komerční pozlátko.

"Už když jsem začal pořádat tuto soutěž a vlastně vůbec od doby, co tancuji, slýchávám názory, že to, co dělám, není hip hop," posteskl si
čokoládový tanečník. "Pro mě je ale nedůležitější možnost uplatnění tanečníka. Pravý hip hoper v Česku prodává párky, nemá co na sebe, nemá ani pořádné boty. Když si pak udělá rodinu, k tancování se už nikdy nevrátí," vysvětlil Yemi.

Performer s exotickým vzezřením chce jít jinou cestou a otevřít českým tanečníkům dveře do světa showbyznysu. Proto také od doby, co se stal slavným, čelí Yemi nařčením, že z pravého street dance dělá komerční show.

"Snažím se své tanečníky přivést do profesionálního světa. Především jim ukázat Ameriku, jak se to dělá tam. Dát jim oblečení, deset párů bot a zázemí k trénování," řekl kontroverzní tanečník. "Ať je to třeba sebevětší komerce. Já si myslím, že je to takhle správně," stojí si Yemi za svým. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.