Víte, jak posílit imunitu?


Chcete být zdraví? Posilujte svůj imunitní systém. Poradíme Vám jak na to! Zde jsou naše tipy.

Cílené posilování imunity 
Většina z nás začne řešit otázku posílení svého imunitního systému teprve poté, co začne bojovat s opakovanými či chronickými nemocemi. Nejčastěji se jedná o záněty nosohltanu či průdušek, chřipky, nachlazení, atp. Pokud máte oslabený imunitní systém, stačí, abyste se projeli autobusem, případně prošli kolem polikliniky, a druhý den ráno nemůžete vstát z postele. Nakonec ale vstanete, protože být nemocní si teď nemůžete dovolit a nemoc prostě přechodíte. A ejhle, ani ne za dva týdny jste v tom znovu až po uši. Jenže tentokrát je to mnohem vážnější, takže zůstanete ležet. A tak to jde pořád dokola. Víte ale, že všem těmto nepříjemnostem lze do velké míry předejít? Chce to ovšem zvolit cestu cíleného posilování imunity. Tato cesta má čtyři složky. Je to zdravá strava, pravidelný pohyb, otužování a schopnost relaxovat. 

Tipy, jak posílit imunitu
Již Hippokrates věděl, že potrava může být naším lékem, stejně jako příčinou našich nemocí. Snažte se zdravě jíst a nevynechávat ze svého jídelníčku potraviny, které prospívají našemu zdraví. I když máte k zelenině a ovoci své výhrady, dejte si každý den alespoň papriku, která je velmi bohatá na vitamín C. Nezapomínejte ani na zakysané mléčné výrobky. Posílení imunity lze rovněž podpořit kvalitními doplňky stravy, jako je například echinaceový či řešetlákový sirup, anebo extrakty z aloe vera. Pravidelný pohyb a relaxační techniky nám pomáhají odbourávat stres. Pokud se dokážeme účinně zbavovat stresu, je naše tělo mnohem více imunní vůči různým nemocem. 
Náš tip: Jestliže sport z duše nenávidíte, nenuťte se do posilování a podobných aktivit, které by Vás stresovaly a paradoxně zvyšovaly riziko, že onemocníte, a dopřávejte si svižné procházky. K posilování imunity mohou významně přispět také detoxikační masáže. Nedílnou součástí účinného posilování imunitního systému je otužování. Jestliže by Vás studená sprcha po ránu zabila, choďte jednou týdně do sauny. Příjemně si zde odpočinete. Další oblíbeným receptem na posílení imunity je líbání, hlazení a vše, co Vám dělá radost. Líbejte se a mazlete se svým miláčkem a každý den si dopřejte jednu malou radost. Vychutnejte si lahodnou kávu v luxusní kavárně, kupte si květinu či nějaký módní doplněk, anebo naopak udělejte radost někomu druhému. Přísloví, že ve zdravém těle je zdravý duch, platí také obráceně. Zdravá a spokojená mysl je základním předpokladem pro zdravé tělo.

Foto: women4hope.wordpress.com

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.