Vepřová panenka s provensálským kořením

22.4.2010 | Gastronomie

Máte rádi vepřové maso a zároveň středomořskou kuchyni? Tak to Vás jistě potěšíme naším receptem na vepřovou panenku s provensálským kořením!

Vepřová panenka s provensálským kořením:

Suroviny:
300 g vepřové panenky
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce másla
provensálské koření
sůl a pepř
brambory a zelenina na přílohu

Postup:

  1.  Maso nakrájíme na plátky tenké asi 1 cm. Naložíme do marinády připravené ze směsi olivového oleje, provensálského koření, pepře a soli. 
  2.  Necháme alespoň hodinu v chladu.
  3.  Plátky zprudka opečeme na pánvi. Na každý položíme kousíček másla pro zjemnění chuti
  4.  Podáváme s pečeným bramborem a čerstvým zeleninovým salátem.

Dobrou chuť!

Přečtěte si také: 

Recepty z vepřového masa

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.