Vepřo knedlo zelo rychle a zdravě? Zvládnete hravě!

22.4.2010 | Gastronomie

Pokud si Vaše rodina potrpí na klasická česká jídla, tak to ještě neznamená, že byste museli strávit u plotny celé dopoledne. Také vepřo knedlo zelo má svou rychlejší a hlavně zdravější variantu!

Vepřo knedlo zelo: 

Suroviny:
4 kotlety
2 lžíce oleje
sůl
pepř
kmín
stroužek česneku
1 cibule
1 hotový knedlík z celozrnné mouky
1 sáček kysaného zelí

Postup:

  1.  Kotlety osolíme, lehce opepříme a osmahneme na oleji z obou stran. 
  2.  Vložíme je do pekáčku, pokmínujeme, přidáme rozpůlenou cibuli, stroužek česneku a pečeme v troubě asi 20 minut. Maso občas zkontrolujeme a podlijeme vodou. 
  3.  Celozrnný knedlík nakrájíme na tenké plátky a ohřejeme v pařáčku. (V mikrovlnce to není ono.) 
  4.  Rozděláme sáček s kysaným zelím, slijeme vodu a zelí lehce prohřejeme v kastrůlku. Můžeme přidat lžíci cukru, špetku majoránky a kmín.
  5.  Hotové kotlety rozložíme na talíře, přidáme zelí a plátky knedlíku, které poléváme šťávou z masa. 

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Recepty z vepřového masa

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.