Vano opět šokoval, interprety vážné hudby nafotil ve vyzývavých pózách!

15.07.2009 | Revue

Světoznámý fotograf Robert Vano (60), gay s americkým pasem, slovenskými kořeny a maďarskými rodiči, okouzluje především chlapeckými akty mužů.

Teď šokoval fotografií na obalu CD Risonanza s nahrávkami děl českých skladatelů 20. století Jana Hanuše, Petra Ebena a Pavla Haase.

"Vážná hudba může být totiž sexy," vyznává se fotograf světových módních časopisů. "Když jsem si poslechl to cédéčko a poznal jeho mladé interprety, tak jsem byl plný emocí a řekl jsem si, že chci nafotit na jeho obal přímo vymyšlený příběh harfenistky Kateřiny Englichové, hobojisty Viléma Veverky a klavíristy Iva Kahánka. Oni jsou totiž všichni tři krásní. Ta harfenistka na mé fotce je jakoby omámená v křesle, obklopena dvěma mladými muži, jeden jí sahá za výstřih. Harfenistka je zvlášť krásná holka a v očích obou chlapců je touha."

Není to poprvé, co Robert Vano provokuje. Nedávno nafotil dvanáct prostých žen z vesnice Baška na Frýdecko-Místecku v módních kreacích Liběny Rochové, aby vytvořil kalendář na podporu dárcovství krve.
"Nafotil jsem ženy od třiceti, čtyřiceti i šedesáti let, které žijí na vesnici. Kuchařku, prodavačku, hospodskou, podnikatelku.... Všechny se nakonec nechaly fotografovat, ale jejich muži byli v šoku, co jsem si to vymyslel a jak jsou ty jejich ženské vlastně krásné. Teď se s nimi připravuje kalendář pro příští rok," slibuje fotograf.

Vano se už těší na velkou retrospektivní výstavu svých děl, která bude zahájena 4. srpna v pražském Mánesu.
"A také tam bude pokřtěna moje monografie. Ještě jsem o sobě neměl knížku. A pak poletím do Berlína, Paříže, San Franciska. Pořád cestuji, pořád létám a mám z toho stále větší strach. Asi je to mým věkem." 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.