Úžasné wellness hotely v Rakousku, krása a romantika


Aktivní dovolená se vším všudy – to chce dobře promyslet a připravit. Časy, kdy jsme hledali ta nejlevnější ubytování na okrajích letních nebo zimních středisek, už jsou naštěstí za námi. Na tělo i ducha má totiž blahodárný účinek nejen alpský vzduch, ale i jiné prostředky.

Udělat si čas, vnímat život všemi smysly, pohybovat se v přírodě na čerstvém vzduchu, vědomě vyhledávat odpočinek a harmonii. O tom sní všichni. Dosažení tohoto cíle označuje moderní terminologie jako wellness. 

A právě na to se zaměřila rakouská skupina hotelů „Best Wellness Hotels Austria“, která nabízí skvělé podmínky pro relaxaci a odpočinek. Blahodárné lázně vás uklidní, odplaví stres, napětí i bolest. Okamžitá a intenzivní relaxace regeneruje duševní síly a výkonnost, je zdrojem zdraví, vnitřní harmonie, spokojenosti, duševní vyrovnanosti. Nyní vám představujeme jeden z nejoblíbenějších hotelů řady Best Wellness Hotels Austria a to Übergossene Alm.

Hotel Übergossene Alm – Vše začalo hříchem...
Svět pod horským masívem Hochkönig je opravdovým sportovním eldorádem, které uspokojí i ty nejnáročnější. Ve vesničce Dienten naleznete hotel Alpinresort & Spa Übergossene Alm. Na jedné straně uvidíte věčným sněhem pokrytou plochu, která se nazývá Übergossene Alm a na druhé straně zelené lesy a pastviny.

Jakmile vstoupíte do prostoru hotelu, ocitnete se v „království vitality pod Hochkönigem“. V tomto lázeňském areálu se spojuje příroda a iluze ve zcela nové formě. Objevíte zde krytý bazén, vyhřívaný venkovní bazén s jacuzzi, obrovskou vířivku, areál saun a parních lázní, vodní vitální zónu se zážitkovými sprchami – a to vše na ploše 1700 m2s nádherným výhledem na horské vrcholy.

       

Navíc jsou tu zde dvě venkovní jezírka, určená pro plavání, která jsou přírodně vytápěna a na hladině najdete lekníny. Vodopád padá do venkovního bazénu a zásobuje jej nejčistější pramenitou vodou přímo z hor.

Můžete si zde dopřát speciální koupele, které nabízejí mléko a med, ušlechtilé vůně se linou v parní lázni zvané drahokam (Edelstein-Dampfbad). V odpočívárnách najdete vodní postele, pohodlná lehátka s hudební produkcí a samoobslužnou kavárnu, kde si můžete připravit speciální přírodní čaje. 

    

Budete si zde připadat opravdu kouzelně a aby ne, o Übergossene Alm kolují pověsti jako o místě mýtického blahobytu. Pověst o zalité louce Übergossene Alm vypráví, že uprostřed nádherných lesů a šťavnatých luk se nacházely salaše, ve kterých žily krásné a bohaté salašnice, které vedly na horách prostopášný život. Kravám pověsily stříbrné zvonce na krk a býkům pozlatily rohy. Jedly jen ty nejlepší dobroty, ze Salcburku si nechaly vozit víno v sudech a hostily veselé čerty, se kterými po celé dny tancovaly a zpívaly. Koupaly se v mléce a házely po sobě máslem; zkrátka si ničeho nevážily. 

Jednoho dne přišel k salaši dlouhou cestou unavený pocestný a prosil o nocleh, ale salašnice ho poslaly k čertu. Jakmile pocestný zmizel, začal foukat silný vítr a vypukla bouře. Sníh a led navždy pohřbil hříšnice i s jejich salašemi. Čerti se však s obrovským křikem dostali ven dírami ve skalní stěně. Nevěříte-li, podívejte se nahoru k Hochkönigu – čertí díry jsou tam vidět dodnes.

V krásné horské krajině v srdci Salcburských Alp v hotelu Übergossene Alm pověst znova ožila a majitel pan Burgschweiger obnovil ideu wellness procedur použitím mléka a medu v rámci jedinečného wellness centra. Šéfkuchař kouzlí hostům denně na talíře salcburské i jiné speciality, které jsou samozřejmě připravovány v první řadě z místních přírodních zdrojů a vy si budete připadat jako v ráji.

Přímo před hotelem Apinresort & Spa Übergossene Alm začínají sjezdovky, které jsou propojeny s lyžařským světem Sportwelt Amadé. V létě je celá oblast ideálním východiskem horských túr a výletů na kolech. Příznivci golfu si vychutnají krásné fairwaye na blízkém golfovém hřišti Urslautal, které je vzdáleno 15 minut od hotelu.

Děti zde najdou rovněž pohádkový ráj. Zatímco si rodiče užívají v království vitality nebo vyrážejí za sportem, mají děti k dispozici celou řadu radovánek: „Alm Hits für Kids“ – to je označení pro bohatý dětský program.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.