Třeštíková si čistí hlavu na venkově, chystá nový film!

27.07.2009 | Revue

Helena Třeštíková (60), dokumentaristka a pedagožka která získala za film René Cenu akademie Prix Arte za nejlepší evropský dokument, si teď užívá léto.

"Chci si trochu vyčistit hlavu na venkově, odechnout si, ale čekají mě další projekty, tak mám pořád na co myslet. Když se člověk zabývá časosběrným filmem, tak nikdy není situace, že by se dalo říct, všechno je hotovo," říká autorka více než šedesáti snímků, věnovaných především mezilidským vztahům. Po dokumentech René a Marcela nyní připravuje příběh o Katce.

"Je to vlastně třetí díl mé trilogie. Příběh dívky, která propadla drogám. Chci, aby to byl film k přemýšlení pro mladé lidi, kteří experimentují s drogami. Aby viděli, že to s drogami není tak jednoduché, jak si to třeba představovali."

Helena Třeštíková se také účastnila i otevření nové pražské kavárny Rozmar.
"Je to totiž jedna z prvních sociálních firem v Česku. Pracují v ní lidé, kteří ukončili pobyt v dětských domovech a musí se postavit na vlastní nohy," myslí si žena, která se po pouhých šestnácti dnech vzdala funkce ministryně kultury v Topolánkově vládě.

"Angažuji se jen ve věcech, které mi připadají smysluplné. A tady v kavárně Rozmar se zařazují do života mladí lidé z dětských domovů. Vstupují do světa, který neznají a jemuž ani nerozumí. A tady mají příležitost začít nový život. Takže se snažím podpořit mladé lidi, jdoucí do života," dodává elegantní žena, která nerada nakupuje a nemá ráda televizi jako zvukovou kulisu. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.