Těsto na pizzu, které Vás nezradí!

22.4.2010 | Gastronomie

Také patříte mezi milovníky pizzy a rádi byste si tuto italskou pochoutku připravili také doma? Jak všichni víme, nejtěžší je, připravit těsto. To podle našeho receptu Vás nikdy nezradí!

Těsto na pizzu: 

Suroviny:
250 g hladké mouky
10 g droždí 
100 ml vody
1-2 lžíce olivového oleje
½ lžičky cukru
špetka soli

Postup:

  1.  Droždí smíchejte s vodou, olejem, cukrem a trochou mouky a nechte vykynout kvásek.
  2.  Ke kvásku přidejte ostatní mouku a sůl, propracujte těsto a nechte dále kynout.
  3.  Zhruba po 30 minutách těsto důkladně propracujte a vytvořte z něho kulatou placku.
  4.  Placku obložte dle Vaší chuti - například rajčatovým protlakem, oreganem a směsí sýrů.
  5.  Než vložíte pizzu do trouby, nezapomeňte potřít okraje těsta olejem!

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Recepty na bezmasá jídla

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.