Sýrová omáčka k masu

29.4.2010 | Gastronomie

Tento recept se hodí do sbírky všem milovníkům výrazných chutí a lahodných kombinací. Sýrová omáčka dodá masu zajímavou chuť!

Sýrová omáčka:

Suroviny:
¾ litru mléka
100 g plísňového sýra
200 g eidamu v celku
2 lžíce mouky
pepř a sůl

Postup:

  1.  Mléko přivedeme k varu. 
  2.  Přidáme nastrouhaný eidam a nalámaný plísňový sýr. 
  3.  Sýry necháme rozpustit v mléce a zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody.
  4.  Důkladně rozmícháme. Dle chuti okořeníme.
  5.  Tip: Omáčkou můžete přelít například krůtí či kuřecí steak s broskví podávaný s rýží.

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Recepty na omáčku

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.