Šporcl oslavil Sophii humrem a kubánskými doutníky. Bára dostala zlato a diamant!

28.08.2009 | Revue

Až do dnešního časného rána (25. 8.) slavil houslový virtuos Pavel Šporcl (36) narození své dcery Sophie.

Ta přišla na svět v pražské podolské porodnici 24. 8. Houslista pojal soukromou party opravdu velkoryse. Ve vyhlášené pražské restauraci La Finestra in Cucina teklo proudem nejlepší italské víno, jedli se čerství humři, exotické ryby i výtečná masa, dovezená až z Itálie. Oslavu Šporcl zakončil stylově 23 letým kubánským rumem a doutníky Cohiba.

"Narození Violetky (první Šporclova dcera) jsem si kvůli koncertování vůbec neužil, takže tato oslava je vlastně za obě holčičky," řekl novopečený otec.
Velkorysý byl i ke své přítelkyni, herečce Báře Kodetové. Za narození Sophie od něj dostala krásné zlaté špertky a tzv. investiční diamant s téměř centimetrovým průměrem.Ten ale půjde hned do sejfu.

Porod s Mendelsonem a beze slov
I tentokrát Bára porodila plánovaně císařským řezem. Porod však probíhal v naprosté pohodě a Šporcl byl u něj osobně přítomen. Sophie měřila 47 cm a vážila 3050 gramů.
"Bára byla jen v lokální anestezii, takže jsme si celou dobu povídali. K tomu jsem nechal pustil Klavírní píseň beze slov od Mendelsona Bartholdyho. Tuhle skladbu jsem zvolil proto, že Sophie s námi po celou dobu těhotenství vůbec nekomunikovala. Byla totiž otočená hlavou do břicha," líčí Šporcl okamžiky porodu.
Vše ale dobře dopadlo a další Šporclův potomek je na světě.

A houslistu opět čeká kolotoč koncertů. Už od poloviny září vyjíždí na turné s romskou cimbálkou Romana Stilo, s níž loni nahrál úspěšné cédéčko. Koncertní šňůra bude vrcholit 10. listopadu v pražské Lucerně.
Bára Kodetová se chce vrátit ke svému divadelnímu angažmá už letos v listopadu. 

Zdroj, foto: Korzo

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.