Sladká rýže

21.4.2010 | Gastronomie

Honí Vás mlsná? Nechte sušenky v klidu odpočívat ve spíži a raději si připravte sladkou rýži.

Sladká rýže: 

Suroviny:
250 g rýže
100 ml smetany
1 vanilkový cukr
2 lžíce moučkového cukru 
1 l kompotu (meruňky nebo broskve) nebo čerstvého ovoce (jahody, ostružiny) 
1 vejce
1 lžička citronové šťávy

Postup:

  1.  Rýži uvaříme dle návodu. (Pokud nám rýže zbyla od včera, bude příprava o to snadnější.) 
  2.  V hrnci rozmícháme vejce se smetanou, cukrem a vanilkovým cukrem.
  3.  Přidáme slitou rýži a (kompotované) ovoce. 
  4.  Vše promícháme a krátce povaříme.
  5.  Podáváme posypané moučkovým cukrem a zakapané citronovou šťávou
  6.  Můžeme ozdobit sezónním ovocem.

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Recepty na moučníky

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.