Seznamte se s hity do moderní ložnice!

22.12.2009 | Bydlení

Zdalipak máte přehled o tom, které ložnicové hity jsou nyní nejvíce populární? Že ne? Nevadí! Rádi Vás s nimi seznámíme.

Tentokrát se však nezaměříme ani tak na speciální designové lahůdky, jako spíše na praktické kousky ložnicového nábytku.

Praktické komody
Myslíte si, že klasická komoda se zásuvkami patří akorát do staré chalupy, nebo do ložnice zařízené v romantickém rustikálním stylu? Nenechte se mýlit! Tento nábytek je neméně oblíbený také v interiéru moderní ložnice. Nejenže svým majitelům umožňuje snadné a přehledné ukládání a skladování prádla i dalších potřeb, ale slouží také jako odkládací plocha. Komody vyhovují především pánům, kteří si pochvalují jejich přehlednost. V první zásuvce snadno najdou své spodní prádlo, v té druhé ponožky a ve třetí pečlivě vyžehlené a složené košile. 

To ovšem neznamená, že by tento druh nábytku nebyl oblíbený u něžného pohlaví. Ženy s oblibou umísťují na horní desku komody dekoraci, ať už podobě suché vázy, či řezaných květin. V ložnicích, kde již nezbývá prostor pro další nábytek, může taková komoda převzít rovněž úlohu toaletního stolku. 

Varianty
Tam, kde mají k dispozici více prostoru, bývá úložná komoda ideálním doplňkem vysoké šatní skříně se zrcadlem a závěsnou tyčí. Tato skříň se v optimálním případě moderních novostaveb nachází v chodbičce v blízkosti ložnice, nebo tvoří jednu se stěn. 

Komody se vyrábějí v mnoha provedeních a designech se sudým i lichým počtem zásuvek. Velmi decentním a luxusním dojmem působí ty z dřevěného masivu, například z masivu ořechového dřeva. Levnější varianty se vyrábějí z dýhy. Moří se však širokou škálou elegantních odstínů (jedním z hitů je tmavá čokoláda), které z nich v kombinaci s moderními úchyty činí společníky vhodné do každého typu ložnice.

Ložnicové lavice 
Ani ložnicové lavice nejsou pouhým výkřikem módy. Zároveň totiž představují velmi praktickým doplněk k sadě ložnicového nábytku. Zpravidla se umísťují k nohám postele. Působí vlastně jako jakési optické prodloužení jedno- či dvojlůžka. 

Ocení je především starší generace, například ráno při navlékání ponožek či punčocháčů, kdy se strojí a mohou se na lavici posadit. Výhodou je mimo jiné hygieničnost, neboť si částečně oblečený člověk nesedá do postele v šatech, ve kterých běžně cestuje veřejnými dopravními prostředky. Na ložnicovou lavici se mohou pohodlně usadit také návštěvy pacientů. Kromě toho může tento nábytek pochopitelně sloužit také jako odkládací plocha, či úložný prostor. Některé typy totiž bývají vybaveny zásuvkami.

Provedení 
Stejně jako v případě komod se i u lavic setkáváme s množstvím různých provedení. Vzhledem k tomu, že se často lavice dokupují po určité době používání ložnice, je žádoucí jejich designová shoda s ostatním nábytkem, případně dekorací použité k zútulnění ložnice. Vybírat můžete z různých dřev a imitací dřevin, k dostání jsou i lavice s kovovými opěradly, kterým to sluší zejména, pokud slouží jako optické prodloužení postelí s romantickými kovovými rámy. Polstrování si můžete dopřát buď v měkké kůži, nebo vybrat čalounění se zajímavou potahovou látkou. 

Tip: Při běžné rekonstrukci ložnice lze vyměnit polstrování a v tomto stylu pořídit doplňky, jako jsou závěsy, či koberce. 

Velké oblibě se těší variabilní celodřevěné lavice. Posezení na nich zpříjemníme pomocí měkkých polštářků. Výhodou polštářků je, že můžete jejich potahovou látku měnit dle libosti. 

Elegantní duo
Naše seznamování s oblíbenými kousky ložnicového nábytku je pro tentokrát u konce. Rozloučíme se s Vámi tipem, který dodá Vaší ložnici na praktičnosti i na kráse. Pořiďte si elegantní duo komody s ložnicovou lavicí ve stejném designu!

Náš tip: Rolety

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.